ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-09-2016, ora 10:31

SUA/atentate: Barack Obama le cere americanilor sa nu cedeze in fata fricii

Articol de Madalina Irimia
Presedintele Barack Obama le-a cerut luni americanilor sa nu 'cedeze in fata fricii' dupa atentatele comise in weekend si a promis ca 'se va face dreptate', consemneaza AFP.

Atacatorii 'incearca sa ucida oameni nevinovati, dar vor sa starneasca si teama (...) si sa ne schimbe modul de viata pentru a ne submina valorile', a declarat Obama la New York, unde va participa la Adunarea Generala a ONU.

'Chiar daca trebuie sa fim vigilenti si ofensivi pentru a impiedica aceste acte nebunesti si sa facem in asa fel incat sa gasim autorii pentru a-i judeca, avem toti un rol de jucat in calitate de cetateni pentru a ne asigura ca nu cedam in fata acestei temeri', a adaugat el.

Liderul de la Casa Alba a precizat totodata ca deocamdata nu s-a confirmat nicio legatura intre atentatul comis sambata la New York si atacul cu arma arma alba petrecut in aceeasi zi in statul Minnesota, acesta din urma fiind revendicat de gruparea jihadista Stat Islamic, iar autorul a fost ucis.

'Jihadistii continua sa piarda teren in Siria si Irak', a continuat Obama, amintind ca se va intalni tot luni cu premierul irakian, Haider al-Abadi, pentru a sustine aceasta evolutie.

Presedintele a avut aceasta interventie la scurt timp dupa anuntul arestarii presupusului autor al atacului de la New York, un afgan de 28 de ani naturalizat american, rezident la Elizabeth, in New Jersey.

El este suspectat ca se afla la originea exploziei care s-a produs sambata seara in cartierul Chelsea din Manhattan si in urma careia au fost ranite 29 de persoane si ca a implantat dispozitive explozive artizanale pe traseul unui concurs de alergat organizat de US Marines sambata dimineata la Seaside Park, in New Jersey.

Bombele artizanale au fost gasite intr-un rucsac plasat intr-o pubela, iar una a explodat in urma interventiei cu un robot de deminare, fara sa produca victime.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii