ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-02-2016, ora 10:32

SUA trimit arme grele in Estul Europei pentru a raspunde amenintarii Rusiei

Articol de Madalina Irimia
Americanii vor sa inarmeze tarile din Estul Europei. New York Times relateaza ca Statele Unite vor creste de patru ori bugetul pentru cheltuielile militare in Europa pana la nivelul de 3,4 miliarde de dolari, in 2017.

Armele si echipamentele vor fi folosite de fortele NATO din Estul Europei - statele baltice, Ungaria si Romania. Analistii spun ca masura va pune Rusia in garda.

Potrivit New York Times, presedintele Barack Obama intentioneaza sa creasca substantial cheltuielile NATO pentru armament greu, vehicule blindate si echipamente in tarile din Europa Centrala si de Est. Oficialii administratiei americanii au spus ca aceasta este o miscare care are ca scop descurajarea Rusiei in actiunile de agresiune in regiune.

Casa Alba va cheltui mai mult de 3,4 miliarde de dolari pentru armament si echipament militar in Europa in 2017, au declarat luni mai multi oficiali americani, de patru ori mai mult decat bugetul actual de 789 de milioane de dolari.

Acest echipament militar va fi folosit de fortele americane si NATO, asigurandu-se ca alianta poate mentine o lupta in regiune, in orice moment.

Desi activitatea militara a Rusiei s-a mai linistit in estul Ucrainei, in ultimele luni, Moscova continua sa mentina o prezenta militara in zona, fiind ajutata de fortele pro-ruse.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii