A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829387.8676.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

SUA avertizeaza Mexic cu privire la baronul drogurilor, "El Chapo"
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-01-2016, ora 10:16

SUA avertizeaza Mexic cu privire la baronul drogurilor, "El Chapo"

Articol de Cristian Amariei
Diplomatia americana a avertizat luni Mexicul in fata riscului unei noi evadari a traficantului de droguri mexican Joaquin 'El Chapo' Guzman, arestat vineri si a carui procedura de extradare in Statele Unite va dura cel putin un an, relateaza AFP.

"Le-am facut cunoscute autoritatilor mexicane ingrijorarea noastra in legatura cu pericolul pe care il reprezinta acest individ", a explicat in cursul briefingului sau de presa purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, John Kirby. "Ne putem imagina ca (autoritatile mexicane) inteleg ca lumea este atenta la modul in care evolueaza aceasta afacere si stiu ca acest individ trebuie sa ramana dupa gratii", a avertizat oficialul american, intrebat despre arestarea, vineri, a lui Joaquin 'El Chapo' Guzman in nord-vestul Mexicului, la sase luni dupa rasunatoarea sa evadare din inchisoarea de maxima siguranta Altiplano.

In iulie 2015, baronul drogurilor a scapat pentru a doua oara dintr-o inchisoare mexicana, dupa o prima evadare, in 2001, ascuns intr-un cos cu rufe murdare. John Kirby nu a dorit sa se pronunte cu privire la procedura de extradare, care este in sarcina Departamentului Justitiei, insa a insistat asupra necesitatii ca traficantul de droguri sa nu dispara in natura pentru a treia oara.

"Nu sunt un expert in inchisorile mexicane, dar cred ca ei stiu de ce este capabil acest domn si ce trebuie sa faca pentru a-l pastra dupa gratii", a insistat purtatorul de cuvant al diplomatiei americane. Procesul de extradare spre SUA al traficantului de droguri mexican Joaquin 'El Chapo' Guzman va dura cel putin un an, dar ar putea tine pana la patru sau sase ani daca avocatii sai utilizeaza toate caile de recurs, au declarat luni serviciile procurorului din Ciudad de Mexico, provocand temeri legate de o noua evadare.

Noua situatie marcheaza o schimbare majora din partea presedintele mexican Enrique Pena Nieto, care refuzase orice extradare a lui Guzman inainte de evadarea sa in iulie 2015 dintr-o inchisoare de inalta securitate.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii