A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727663968.2608.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

SUA au detronat Rusia si au devenit cel mai mare producator mondial de petrol si gaze naturale. Situatia Romaniei
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-06-2015, ora 11:14

SUA au detronat Rusia si au devenit cel mai mare producator mondial de petrol si gaze naturale. Situatia Romaniei

Articol de Madalina Irimia
Statele Unite ale Americii au devenit cel mai mare producator mondial de petrol si gaze naturale, devansand Rusia. Potrivit BP, aceasta este dovada modului in care exploatarea gazelor si petrolului de sist in SUA a modificat piata energetica globala, noteaza Bloomberg.

In 2014, productia de petrol a SUA a ajuns la un nivel record de 1,6 milioane de barili pe zi. De asemenea, a crescut si productia de gaze naturale a Americii, care a trecut in fata Rusiei, in calitate de producator de hidrocarburi.

"Asistam la un transfer de stafeta in topul marilor furnizori globali de energie. Implicatiile evolutiei sistului in SUA sunt profunde", a declarat economistul sef al BP, Spencer Dale, potrivit Agerpres.

Cresterea productiei de petrol si gaze a modificat in mod profund economia americana. Combustibilii ieftini au dus la o revenire a industriei manufacturiere in SUA, tara care a produs anul trecut 90% din energia pe care a consumat-o.

Rusia a fost responsabila in 2014 pentru 12,7% din productia mondiala de petrol, 16,7% din productia mondiala de gaze naturale si 4,3% din productia mondiala de carbune. In total, Rusia a fost al treilea mare producator mondial de combustibili fosili, dupa China si SUA.

In 2014, consumul de energie in China a avut cea mai mica crestere de dupa criza fianciara asiatica de la finele anului 1990, pe masura ce economia a incetinit, iar autoritatile de la Beijing au inceput sa reduca dependenta de industria grea.

Continuarea aici.
     
Tag-uri: rusia, sua, producator, gaze, petrol
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii