ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-09-2015, ora 10:10

SUA ar dori sa vada Rusia „angajata” constructiv contra Statului Islamic in Siria

Articol de Madalina Irimia
Casa Alba a declarat marti ca Statele Unite ar dori sa vada Rusia mai degraba "angajata" constructiv cu coalitia internationala ce lupta contra militantilor Statului Islamic in Siria si nu sa-si construiasca acolo propria prezenta militara, relateaza Reuters.

Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Josh Earnest, a precizat ca presedintele Barack Obama nu a vorbit cu presedintele rus Vladimir Putin despre acest subiect dar ca va incerca sa faca acest lucru, atunci cand presedintele "stabileste ca ar promova interesele noastre".
Cele doua tari au comunicat frecvent. Secretarul de stat John Kerry a vorbit cu ministrul de externe Serghei Lavrov la telefon marti, a anuntat Departamentul de Stat, referindu-se la a treia convorbire de la 5 septembrie.
Ministerul rus de Externe a declarat ca Lavrov a subliniat necesitatea de a crea un front unit pentru a lupta contra grupurilor teroriste in Siria.
Oficialii americani si-au exprimat ingrijorarea fata de cresterea prezentei militare ruse in Siria, afirmand ca ea pare sa vizeze intarirea guvernului presedintelui Bashar al-Assad, un vechi aliat al Rusiei, mai degraba decat sa caute o tranzitie catre o noua conducere politica, aminteste Reuters.
"Ceea ce am dori sa vedem de la rusi este un angajament mai constructiv cu coalitia de 60 de membri, condusa de Statele Unite si axata pe degradarea si in cele din urma distrugerea ISIL", a declarat Earnest intr-un briefing, folosind un acronim pentru gruparea Statul Islamic.
Tensiunile dintre Washington si Moscova, care persista dupa anexarea de catre Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea, se amplifica pe tema prezentei militare ruse in Siria.
Directorul CIA, John Brennan, a declarat jurnalistilor la Austin, Texas, ca exista un "dezacord fundamental" intre Washington si Moscova asupra rolului lui Assad ce face din Siria un magnet pentru combatanti straini si grupuri militante.
Rusia a pozitionat sapte tancuri T-90 plus artilerie pe un aerodrom din apropiere de fieful lui Assad Latakia. in jur de 200 de soldati din infanteria navala au fost trimisi la aerodrom, impreuna cu unitati de locuit temporare, o statie portabila de control al traficului aerian si componente ale unui sistem de aparare aeriana, mai aminteste Reuters.

Sursa: agerpres.ro
     
Tag-uri: sua, rusia, statul islamic
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii