A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719833700.9867.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

SUA: Primul caz de cetatean american gasit vinovat in instanta pentru tentativa de aderare la Stat Islamic
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-03-2016, ora 09:42

SUA: Primul caz de cetatean american gasit vinovat in instanta pentru tentativa de aderare la Stat Islamic

Articol de Cristian Amariei
Un tribunal federal din districtul new-yorkez Brooklyn l-a gasit miercuri vinovat pe un fost mecanic din Fortele aeriene americane de tentativa de aderare la gruparea jihadista Stat Islamic, acest caz fiind o premiera in SUA, relateaza Reuters si AFP.

In ianuarie anul trecut, cetateanul american Tairod Pugh, in varsta de 48 de ani, a incercat sa ajunga din Egipt in Siria, via Turcia, dar autoritatile turce l-au retinut pe aeroportul din Istanbul. In bagajele sale au fost gasite o masca faciala de culoare neagra, o harta pe care erau marcate pozitiile din Siria controlate de gruparea Stat Islamic si un grafic detaliat cu punctele de trecere a frontierei turco-siriene.

Dupa cateva zile, Pugh a ajuns in Statele Unite unde a fost acuzat de comiterea unor fapte legate de terorism.

Avocatii lui Tairod Pugh au sustinut ca acesta a plecat in Turcia pentru a-si cauta un loc de munca si nu pentru a deveni jihadist.

Totusi, procurorii au subliniat ca, intr-o scrisoare gasita in laptopul sau si adresata sotiei sale egiptene, acuzatul a promis sa lupte pentru islam si a declarat ferm ca are doua optiuni: ''Victoria sau martiriul''.

Dupa un proces care a durat o saptamana, instanta federala din Brooklyn l-a declarat pe Tairod Pugh vinovat pentru tentativa de furnizare de sprijin material unei organizatii teroriste si obstructionare in scopul distrugerii a patru echipamente electronice dupa detentia sa din Turcia.

Originar din New Jersey, Pugh risca o pedeapsa de pana la 35 de ani de inchisoare. Pedeapsa va fi stabilita in cursul acestui an, a indicat tribunalul, fara a face alte precizari. Potrivit lui Eric Creizman, avocat al apararii, sentinta ar urma sa fie anuntata in luna septembrie.

In perioada 1986-1990, Tairod Pugh a activat in cadrul Fortelor aeriene ale SUA, fiind specializat in mentenanta motoarelor de avioane si a sistemelor de navigare aeriana. Ulterior, in 2009 si 2010, el a lucrat in Irak pentru o companie subcontractoare a armatei americane.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii