ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-04-2014, ora 10:16

STUDIU: Romanii au cea mai mare incredere in SMURD, spitalele private si ambulanta. Care sunt institutiile in care romanii se incred cel mai putin

Articol de Cristian Amariei

SMURD, spitalele private si serviciul de ambulanta sunt institutiile medicale in care romanii au mare incredere, la polul opus fiind Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, potrivit unui studiu lansat de Institutul Aspen Romania.

Studiul Confido lansat de Institutul Aspen Romania arata ca printre institutiile in care romanii au cea mai mare incredere se numara SMURD (83%), spitale private (74%) si serviciul de ambulanta (aproape 60%).

La polul opus, institutiile in care romanii au mai putina incredere sunt Ministerul Sanatatii, care ocupa ultima pozitie a clasamentului, cu 26%, dar si Casa Nationala de Asigurari Sociale de Sanatate.

Acelasi studiu arata ca 80% dintre romani considera oportun ca, pentru serviciile acoperite de asigurarea obligatorie de sanatate, pacientii sa aiba acces in aceleasi conditii atat la furnizori din sistemul public, cat si la cei apartinand sistemului privat de sanatate.

Sursa: mediafax.ro

Foto: nasul.tv

     
Tag-uri: romani, incredere, SMURD
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii