A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662447.5427.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

STUDIU: Lipsa somnului stimuleaza pofta de mancare
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-02-2014, ora 12:05

STUDIU: Lipsa somnului stimuleaza pofta de mancare

Articol de Madalina Irimia

Participantii la un studiu, care au dormit doar cinci ore pe noapte timp de o saptamana şi au avut acces nelimitat la mancare, au luat in greutate. Cercetari anterioare aratasera ca lipsa somnului poate duce la luarea in greutate, fara a fi determinate clar efectele asupra metabolismului, scrie 20minutes.ch.

Cercetatori de la Universitatea Colorado din Boulder (Colorado) au demonstrat ca cine sta treaz mai mult timp are nevoie de mai multa energie şi, prin urmare, mananca mai mult. 'Somnul mai scurt nu este cel care duce in sine la caştigul in greutate', spune Kenneth Wright, director al Laboratorului pentru somn şi cronobiologie de la Universitatea Colorado, care a condus cercetarea, ale carei rezultate sunt publicate in PNAS. 'Dar, cand cineva nu doarme destul, are tendinta sa manance mai mult decat este nevoie pentru a compensa', adauga el.

Integral pe agerpres.ro

Foto:fastlife.ro

     
Tag-uri: lipsa, somn, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii