A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664312.6094.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

STUDIU: Guma de mestecat imbunatateste performantele cerebrale
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-03-2013, ora 06:02

STUDIU: Guma de mestecat imbunatateste performantele cerebrale

Articol de Madalina Irimia

Cercetatorii japonezi au realizat un studiu ale carui rezultate au aratat ca mestecatul gumei imbunatateste performantele cerebrale, relateaza passionsante.be.

Desi nu este prima data cand oamenii de stiinta abordeaza acest subiect, specialistii de la Scoala de medicina din Chiba au reusit sa obtina cateva date importante.

Experimentula fost realizat pe un grup de voluntari cu varste cuprinse intre 20 si 34 de ani, care au fost pusi sa priveasca monitorul unui computer pe care, din cand in cand, apareau mai multe sageti. Testul a luat in considerare reactia cat de poate de rapida si precisa a participantilor la schimbarile de orientare ale sagetilor. In timpul sedintelor, activitatea cerebrala a participantilor a fost observata cu ajutorul imagisticii medicale functionale (IMF), care permite vizualizarea zonelor cerebrale solicitate.

Astfel, rezultatele au aratat ca in cazul celor care mestecau guma in timp ce urmareau imaginile, activitatea cortexului cingulat anterior, implicat in procese precum modularea atentiei si raspunsurile motrice, a fost mai intensa.

Asadar, cercetatorii japonezi au observat ca desi exactitatea raspunsurilor nu a fost imbunatatita, timpul de reactie a fost mai accelerat. Acest efect ar putea fi explicat prin intarirea vigilentei si o mai buna coordonare a miscarilor.

Sursa: gandul.info

Foto: antena3.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii