A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727674781.1552.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

STUDIU: Exigentele prea mari imbolnavesc copiii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-04-2016, ora 10:11

STUDIU: Exigentele prea mari imbolnavesc copiii

Articol de Cristian Amariei
Tulburarile alimentare, cum ar fi bulimia sau anorexia, reprezinta afectiuni cu care se confrunta multi dintre tinerii zilelor noastre, inca din adolescenta. In special fetele. Un studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea Oxford arata ca aceste simptome sunt o consecinta a tenditei parintilor de a-si controla prea mult copiii.

Orice parinte, nu incape indoiala, isi doreste ceea ce este mai bun pentru copilul sau. O educatie buna, o cariera stralucita, o viata de familie perfecta. Numai ca proiectiile lor nu se potrivesc cel mai adesea cu aspiratiilor celor carora le-au dat viata. Motiv pentru care multi dintre parinti devin intruzivi si iau decizii pentru copiii lor, fara a-i consulta si pe acestia.

Conform oamenilor de stiinta de a Oxford, acest comportament poate duce la bulimie sau anorexie, in special in cazul fetelor. Concluzia la care au ajuns cercetatorii britanici vine in urma unui studiu realizat la mai multe internate de fete.

Presiunea pusa atat de cerintele parintilor, bagajul intelectual al acestora: diplome, prestigiu, dar si de cele ale profesorilor de la astfel de scoli le impinge pe adolescente in bratele anorexiei. in cadrul cercetarii au fost incluse 55.000 de eleve, de 16 ani si mai mari.

Specialistii au luat in calcul cerintele profesorilor de la internate, modul de viata de aici si background-ul personal. 2,4 la suta dintre acestea au fost diagnosticate cu tulburari alimentare pana in varsta de 20 de ani, arata dailymail.co.uk.

„Scolile unde parintii provin din familii cu educatie au asteptari mult mai mari de la elevii lor si vin astfel, si cu exigente foarte mari. Incurajeaza perfectionismul, fapt care este puternic asociat cu tulburarile alimentare. Si asta pentru ca aici fetele devin obsedate de silueta. Adolescentele fac o asociere intre idealul oricarei femei de a fi slaba si succes”, explica psihologul Helen Bould.

Bould mai spune ca obsesia dezvoltata in privinta siluetei devine un microb si prin intermediul retelelor sociale. Daca unele fete deja sufera de tulburari alimentare, fotografii in care apar acestea le pot convinge pe prietenele lor ca sunt grase si vor avea tendinta sa isi imite colegele.

Jeffrey Lieberman, psihiatru american cu o contributie semnificativa in cercetarea privind sanatatea mintala in Statele Unite, sustine ca tulburarile alimentare sunt ”contagioase” pe cale sociala.

„Un individ incepe sa aiba un anumit comportament alimentar, iar acest lucru ajunge sa devina un obicei. Daca te gasesti intr-un mediu cu anumite obiceiuri, vei incepe sa le imprumuti si tu si, mai ales daca iti plac, vor deveni ceva ce nu mai poti impiedica”, explica Lieberman.

Sursa: unica.ro
     
Tag-uri: copii, exigenta, studiu
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii