A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662245.8318.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

STUDIU: De ce femeile traiesc mai mult decat barbatii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-04-2016, ora 11:49

STUDIU: De ce femeile traiesc mai mult decat barbatii

Articol de Madalina Irimia
In ultima perioada, tot mai multe studii indica faptul ca femeile au o speranta de viata mai mare decat a barbatilor. Cercetatorii din Utah au aflat si care este explicatia acestor concluzii.

Rezultatele unei cercetari publicate in Scientific Journal arata o legatura stransa intre reproducere si rata crescuta de viata in randul femeilor. Oamenii de stiinta au observat astfel: cu cat a devenit mai scazuta rata natalitatii in lume, cu atat a crescut mai mult speranta de viata in randul urmaselor Evei.

Studiul a folosit informatii din registrele de recensamant ale oraselor din statul american Utah si a urmarit evolutia populatiei im perioada 1820-1919. Oamenii de stiinta au observat ca intre anii 1870-1880 rata natalitatii a scazut dramatic. si a continuat sa fie in scadere si dupa acest interval.

In anii 1800, barbatii traiau, in medie, cu doi ani mai mult decat femeile. Totusi, descoperirile cerectatorilor au aratat ca pe masura ce numarul copiilor nascuti in aceasta perioada a scazut – de la 8 copii adusi pe lume de o singura femeie, la 4, si speranta de viata a femeilor a crescut cu peste 12 la suta. in tot acest timp, speranta de viata in cazul barbatilor a crescut cu pana la 2 la suta.

Potrivit yahoonews.com, concluziilor expertilor sunt clare: procesul de reproducere si sarcina au afectat de-a lungul timpului sanatatea femeii, iar scaderea natalitatii de-a lungul timpului a dus la o prelungire a vietii in randul femeilor, acestea ajungand sa traiasca mai mult decat barbatii.

Femeile au nevoie de mai mult somn decat barbatii

Un alt studiu privind femeile a scos la lumina o serie de concluzii interesante, legate de sexul frumos. Oamenii de stiinta de la Universitatea Duke, din Carolina de Nord, au descoperit ca femeile au nevoie de mai mult somn decat barbatii, deoarece sunt implicate zilniz in mult mai multe activitati. Lipsa odihnei le-ar putea provoca afectiuni grave, chiar mortale, cum ar fi cancerul, obezitatea sau boli de inima.

Cercetatorii au observat ca femeile isi folosesc creierul mai mult decat barbatii, motiv pentru care nu se odihnesc prea bine.

”Una dintre functiile somnului este sa permita creierului sa se refaca dupa ziua precedenta. in timpul unui somn profund, cortexul – acea parte a creierului responsabila cu gandirea, memoria, limbajul si alte functii cognitive, se dezactiveaza si intra intr-un stadiu de recuperare. Cu cat folosesti mai mult creierul peste zi, cu atat are mai mare nevoie sa se recupereze si, in consecinta, nevoia de odihna este direct proportionala. Femeile tind sa faca mai multe lucruri deodata si sunt extrem de flexibile. De aceea isi folosesc mai mult creierul comparativ cu barbatii”, explica Jim Horne, expert in cadrul Centrului de Cercetare a Somnului de la Universitatea Loughborough din Anglia, intr-u articol publicat in The Australian.

Sursa: unica.ro
     
Tag-uri: femei, barbati, studiu
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii