A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719629453.0914.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

STUDIU: Ce risca barbatii care devin parinti dupa 50 de ani
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-02-2014, ora 16:09

STUDIU: Ce risca barbatii care devin parinti dupa 50 de ani

Articol de Madalina Irimia

Riscul ca barbatii care au devenit parinti dupa varsta de 50 de ani sa aiba fiice cu autism este de doua ori mai mare decat in cazul celor care procreeaza inaintea implinirii acestei varste, sugereaza un studiu international realizat in Marea Britanie, Suedia si Australia.

Potrivit autorilor cercetarii, riscul ca un copil sa se nasca cu autism din parinti trecuti de prima tinerete este mai mare decat in cazul cuplurilor tinere, insa este pentru prima data cand s-au avut in vedere si nepotii, care ar putea prezenta acelasi risc.

Specialistii spun ca factorii genetici de risc se acumuleaza de-a lungul generatiilor, aceasta fiind una dintre cauzele predispozitiei la autism, informeaza dailymail.co.uk.

In cadrul cercetarii s-au avut in vedere date medicale psihiatrice, dar si informatii cu privire la familiile a peste 6.000 de persoane bolnave de autism din Suedia, incepand cu anul 1932. Datele au fost comparate cu acelea stranse de la 31.000 de persoane care nu sufereau de aceasta boala. S-a constatat astfel ca riscul ca un copil sa se nasca cu autism este cu atat mai crescut cu cat bunicul lui a fost mai in varsta atunci cand l-a procreat pe fiul sau sau cand a procreat-o pe fiica sa.

Astfel, riscurile ca barbatii care au devenit parinti de fete la varsta de minimum 50 de ani sa aiba nepoti cu autism sunt de 1,79 ori mai mari comparativ cu cele ale barbatilor deveniti parinti la varste cuprinse intre 20 si 24 de ani. Situatia este similara si in cazul baietilor, probabilitatile fiind de 1,67 ori mai mari.

Rezultatele cercetarii au fost publicate in revista JAMA Psychiatry.

Sursa: mediafax.ro

Foto: libertatea.ro

     
Tag-uri: tata, varsta, copil, boala
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii