A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664720.2039.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

SRI: Romania, ruta secundara pentru simpatizantii Statului Islamic
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-08-2016, ora 11:12

SRI: Romania, ruta secundara pentru simpatizantii Statului Islamic

Articol de Madalina Irimia
Lupii singuratici precum cei care au comis atentate teroriste in ultima vreme in Europa reprezinta o problema majora, sustin reprezentantii Serviciului Roman de Informatii (SRI).

"Fenomenul actorilor singulari, alaturi de cele ale 'foreign fighters' (luptatori straini - n.red) si 'returnees' (luptatori intorsi - n.red), ramane o problema majora, in special ca urmare a campaniei propagandistice a Daesh (in mod special cea derulata in mediul virtual) si a indemnurilor repetate la jihad individual in Occident, care au amplificat riscul unor actiuni de tipul 'solo terrorism'", se arata intr-un raspuns al SRI la solicitarea Digi 24.

Desi in Romania nu au fost descoperite cazuri de astfel de persoane radicalizate, tara noastra este o ruta secundara de tranzit pentru europenii care pleaca in Siria si Irak sa lupte alaturi de Statul Islamic.

"Romania nu este o ruta principala de tranzit pentru 'foreign fighters', ci se afla pe unul dintre traseele secundare de deplasare a acestora spre Siria ori Irak, fiind identificate doar situatii punctuale de luptatori straini care au incercat sa tranziteze ori au accesat teritoriul national", au precizat reprezentantii Serviciului.

In contextul atacurilor recente din Europa, specialistii antitero au incercat sa creeze un profil al lupilor singuratici islamisti. Aceste persoane care actioneaza de unele singure sunt si dintre acelea care nu au reusit sa calatoreasca in Siria sau Irak.

"Atunci cand oamenii vor cu adevarat sa plece in Siria si sa faca ceva, dar din diferite motive nu pot sa o faca, nu au resursele, nu au conexiunile, nu au legaturile sociale care sa faca asta posibil, atunci fac ceva in loc acasa", sustine Lasse Lindekild, pofesor la Unversitatea Arhus din Danemarca.

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii