ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-08-2016, ora 12:05

SONDAJ: 87% din medici refuza sa faca garzile suplimentare daca nu le sunt acordate toate drepturile

Articol de Cristian Amariei
87% dintre medicii refuza sa faca garzile suplimentare daca nu le sunt acordate toate drepturile, potrivit unui sondaj realizat de Federatia "Solidaritatea Sanitara", pe un esantion de 1.000 de medici.

87% dintre medicii refuza sa faca garzile suplimentare daca nu le sunt acordate toate drepturile, potrivit unui sondaj realizat de Federatia "Solidaritatea Sanitara".

Sondajul, realizat pe un esantion de 1.000 de medici, a avut ca principal obiectiv estimarea numarului de medici care refuza semnarea contractelor individuale de munca (CIM) cu timp partial pentru garzile suplimentare daca nu le sunt acordate toate drepturile, asa cum au fost solicitate in mod public.

Datele mai arata ca doar la 10% dintre medici li s-a propus incheierea acestor contractelor de munca pentru garzile suplimentare. Dintre medicii carora li s-a propus deja semnarea CIM-ului, aproximativ 73% au refuzat deja sa faca acest lucru, majoritatea chiar si in contextul presiunilor exercitate de conducerea spitalelor. De asemenea, 6,2% dintre medici au indicat existenta presiunilor din partea conducerii spitalelor pentru semnarea CIM-urilor suplimentare.

Federatia "Solidaritatea Sanitara" a cerut ca in cadrul contractelor individuale de munca cu timp partial pentru efectuarea garzilor suplimentare sa fie mentionate dreptul la un spor cuprins intre 25% si 75% (25% este minim obligatoriu); dreptul la toate sporurile pentru conditiile de munca aplicabile la locul de desfasurare a garzilor si la sporul de noapte; dreptul la concediul de odihna pentru CIM - urile aferente garzilor suplimentare; dreptul de a nu lucra continuu mai mult de 24 de ore; dreptul de a avea liber dupa garda cel putin 24 de ore.

Sursa: mediafac.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii