A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719818680.9222.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

SOMNUL fiecarei persoane dezvaluie informatii utile despre starea de sanatate
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-04-2013, ora 15:02

SOMNUL fiecarei persoane dezvaluie informatii utile despre starea de sanatate

Articol de Madalina Irimia

Somnul fiecarei persoane dezvaluie informatii utile despre starea de sanatate, afirma specialistii in lifestyle, care au alcatuit cu aceasta ocazie si un ghid de informatii practice care sa ii ajute pe oameni sa puna capat problemelor care ii deranjeaza in timp ce dorm.

Potrivit healthyliving.msn.com, atunci cand sunteti treaz, sunteti alerti la semnalele pe care corpul vi le trimite, indiferent daca acestea sunt pozitive sau negative. Insa organismul nu inceteaza sa comunice cu dumneavoastra atunci cand mergeti la culcare. Prezentam mai jos sase lucruri pe care somnul le dezvaluie despre starea dumneavoastra de sanatate, insotite de informatii utile specifice, care ar putea sa va ajute.

1. Nu puteti sa dormiti pe spate

Daca dormitul pe spate este dificil pentru dumneavoastra sau daca, de fiecare data cand dormiti pe spate, va treziti apoi pe o parte, ar putea exista o cauza ascunsa in spatele acestui fapt. Atunci cand sunteti lungit pe spate, apar o serie de schimbari fiziologice care ar putea sa interfereze cu respiratia. Sindromul rezistentei cailor respiratorii superioare (Upper Airway Resistance Syndrome/ UARS) este un termen folosit pentru a descrie un grup de probleme de ordin fizic care cauzeaza congestie sau rezistenta la nivelul nasului sau al gatului, inhiband respiratia in timpul somnului. Femeile in varsta de peste 40 de ani sunt predispuse sa dezvolte UARS. Potrivit unui studiu francez, realizat pe femei suferind de insomnie sau care dormeau insuficient, peste jumatate dintre ele prezentau intreruperi ale respiratiei la nivelul cailor respiratorii superioare.

Indiciu surprinzator: Daca ati purtat aparat ortodontic sau un dispozitiv de largire a boltei palatine in copilarie sau in adolescenta, acest fapt sugereaza o structura faciala ingusta. Persoanele cu maxilar si bolta palatina inguste sunt cel mai predispuse la UARS.

Integral pe mediafax.ro

Foto: womenworld.org

     
Tag-uri: somn, sanatate, boala
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii