ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-04-2016, ora 10:27

SNMF: Scaderea acoperirii vaccinale poate fi responsabila de reaparitia unor boli infectioase

Articol de Madalina Irimia
Scaderea acoperirii vaccinale in Romania poate fi responsabila de reaparitia unor boli infectioase, precum si de cresterea numarului de decese prin boli prevenibile prin vaccinare, atentioneaza Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) cu prilejul Saptamanii Europene a Vaccinarii.

SNMF subliniaza ca vaccinarea salveaza anual de la moarte intre doua si trei milioane de vieti.

"In acest context si in acest an SNMF se alatura OMS in calitate de partener pentru a marca, in perioada 24 — 30 aprilie, "Saptamana Europeana a Vaccinarii". Actiunile din Romania nu sunt izolate, ele se desfasoara in toate statele europene, sub egida Organizatiei Mondiale a Sanatatii. (...) si in acest an organizam simpozioane, dezbateri, atat cu colegii si pacientii, precum si in mediul online", precizeaza medicii de familie, intr-un comunicat remis luni presei.

Saptamana Internationala a Vaccinarii a fost inaugurata de OMS in 2003, pe cele doua continente americane, iar in 2005 a fost adoptata in Europa, sub numele de Saptamana Europeana a Vaccinarii, cu scopul de a aduce in atentia factorilor decizionali si a populatiei importanta vaccinarii in mentinerea sanatatii indivizilor si a societatii.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii