A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662292.2724.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

SMOCHINELE, adevarate depozite de vitamine si minerale
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-12-2013, ora 12:18

SMOCHINELE, adevarate depozite de vitamine si minerale

Articol de Madalina Irimia

Marturiile despre smochin, venite din cele mai indepartate timpuri, ne indreptatesc sa credem ca acest copac a fost domesticit si cultivat de om cu mult inaintea graului si a legumelor, raspandindu-se in zonele in care creste si azi odata cu migratia oamenilor.

Datorita continutului bogat in nutrienti atat de necesari pentru buna functionare a organismului, indiferent de anotimp, smochinele sunt adevarate depozite farmaceutice, iar cei care le consuma frecvent au numai de castigat, potrivit ziarulring.ro.

Smochinele au in compozitia lor vitaminele A, C, B1 si B2, calciu, magneziu, fosfor, mangan, potasiu, o mana de fructe furnizand organismului cam 20% din necesarul zilnic pentru un adult. In plus, smochinele contin enzima numita ficina, care inlesneste digestia.

Potasiul din compozitie nu numai ca ajuta aparatul digestiv sa functioneze normal, deoarece fibrele alimentare continute de pulpa fructului pun in miscare intestinul lenes, dar are un aport deosebit in functionarea optima a inimii si intareste muschii.

Foto: gradinamea.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii