ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SPORT
01-06-2015, ora 11:42

SIMONA HALEP se pregateste sa-si concedieze din nou antrenorul. Zilele lui Victor Ionita sunt numarate

Articol de Cristian Amariei
SIMONA HALEP a avut un sezon modest pe zgura, fata de asteptarile pe care le aveau de la ea iubitorii tenisului, bifand doar o finala, la Nurnberg. Dupa Roland Garros Simona cobori de pe podiumul WTA si sunt toate sansele ca ea sa renunte la antrenorul Victor Ionita.

SIMONA HALEP se afla pe primul loc intr-un clasament al schimbarilor de antrenori realizat pe o perioada de doi ani si jumatate, la mare distanta de celelalte jucatoare din Top 10. in ultimele 30 de luni, Simona Halep a lucrat cu nu mai putin de sase tehnicieni: a inceput anul 2013 alaturi de Firicel Tomai, pe care l-a schimbat cu Andrei Mlendea, care a acuzat-o ca a renuntat la serviciile sale printr-un sms. La jumatatea lui 2013 a inceput colaborarea cu Adrian Marcu, care a durat pana la finalul lui 2013. Belgianul Wim Fissette, angajat in februarie 2014, a dus-o pe Halep in finala de la Roland Garros, in semifinala de la Wimbledon, dar si in ultimul act al Turneului Campioanelor de la Singapore.

La sfarsitul anului 2014, pe care l-a terminat pe locul 3 WTA, cel mai bun al unei romance din istorie, Simona a anuntat ca se desparte de Wim si porneste la drum alaturi de Victor Ionita si Thomas Hogstedt. in februarie 2015 a mai ramas un singur antrenor in stafful romancei, Victor Ionita, iar in prezent, in paralel, Simona Halep lucreaza si cu australianul Darren Cahill, antrenor din stafful Adidas.

In momentul de fata zilele lui Victor Ionita ca antrenor al Simonei Halep sunt numarate, informatia fiind lansata pe piata de Nigel Sears , unul dintre cei mai buni tehnicieni din circuitul feminin si socrul lui Andy Murray. Fosta antrenor al Anei Ivanovic, acesta l-a pus in garda pe Victor Ionita, spunand intr-o interventie la Eurosport: "Victor Ionita, ai grija ce faci in decembrie! Pazeste-ti spatele! Jobul tau e in pericol!". Potrivit prosport.ro, conditiile contractuale ca Victor Ionita sa continue alaturi de Simona Halep sunt ca Simona sa incheierea sezonului pe primul loc al ierarhiei WTA, lucru aproape imposibil, sau castigarea unui turneu de Grand Slam.

Victor Ionita este insa un antrenor ieftin, el primind 5% din castigurile Simonei si neavand salariu. in schimb, belgianul Wim Fissette incasa 3.000 euro/saptamana, plus 10% din castigurile lui Halep din turnee.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii