A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830022.392.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

SHAKUNTALA DEVI, supranumita "calculatorul uman", sarbatorita de Google printr-un logo special
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-11-2013, ora 12:23

SHAKUNTALA DEVI, supranumita "calculatorul uman", sarbatorita de Google printr-un logo special

Articol de Cristian Amariei

Google sarbatoreste, luni, printr-un logo special, implinirea a 84 de ani de la nasterea indiencei SHAKUNTALA DEVI, supranumita "calculatorul uman", datorita abilitatii de a realiza rapid calcule matematice complexe in minte.

Pentru talentul sau, Shakuntala Devi (4 noiembrie 1929 - 21 aprilie 2013) a fost inclusa, in 1982, in The Guinness Book of World Records.

SHAKUNTALA DEVI s-a nascut in Bangalore, India, iar tatal sau - artist de circ - a fost acela care i-a descoperit abilitatea de a memora numere, pe cand avea trei ani si incerca sa o invete niste trucuri cu carti de joc. Tatal ei a parasit circul si a pornit sa colinde orasele impreuna cu ea, prezentand numere in care Shakuntala Devi isi demonstra abilitatea de a face operatiuni matematice complexe, desi nu avea la baza niciun fel de educatie formala. Pana la varsta de 6 ani, ea si-a demonstrat capacitatea de a calcula si memora numere la Universitatea din Mysore.

Integral pe realitatea.net

     
Tag-uri: Google, logo, doodle
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii