A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727673107.6982.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

SALARIUL MINIM ajunge la 975 lei la 1 ianuarie. Cine CASTIGA, cine PIERDE
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-12-2014, ora 08:22

SALARIUL MINIM ajunge la 975 lei la 1 ianuarie. Cine CASTIGA, cine PIERDE

Articol de Cristian Amariei
Salariul minim pe economie va ajunge la 975 lei, incepand cu 1 ianuarie 2015, si la valoarea de 1.050 lei incepand cu luna iulie anul viitor, potrivit premierului Victor Ponta. Masurile au fost incluse in bugetul pe 2015 si sunt agreate de partenerii internationali, FMI si Comisia Europeana.

Premierul Victor Ponta a declarat marti ca exista un acord de principiu cu delegatia FMI, CE si BM privind bugetul de stat pe 2015, conform caruia deficitul bugetar prevazut pentru anul viitor va fi de 1,83% din PIB. De asemenea, cresterea salariului minim, in grila propusa de Executivul de la Bucuresti, a fost inclusp in bugetul pe 2015.

Rovana Plumb: „Salariul minim pe economie va fi de 975 lei, de la 1 ianuarie 2015”

Salariul minim pe economie va fi de 975 lei, de la 1 ianuarie 2015, iar pensiile vor fi majorate cu 5%, a declarat marti Rovana Plumb, ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, potrivit Agerpres.

'Asa cum am anuntat si in lunile anterioare, toate masurile pe care noi le-am promovat sunt sustinute prin bugetul anului 2015. Salariul pe economie, cel minim, va creste incepand cu 1 ianuarie, de la 900 — cat este in momentul de fata — la 975 (lei, n.r.), iar a doua majorare se va produce incepand cu 1 iulie, de la 975 la 1.050 (lei, n.r.), astfel incat sa incheiem anul 2015 cu salariul minim pe economie 1.050 lei', a afirmat ministrul Muncii.

Masura cresterii salariului minim pe economie ar putea aduce bugetului de stat sume suplimentare. Potrivit datelor oficiale, exista 250.000 de angajati in sectorul bugetar platiti cu salariul minim si 650.000 in cel privat.

Statul va trebui intr-adevar sa aloce mai multi bani cu cheltuielile salariale pentru plata unui salariu marit in sectorul bugetar, insa va castiga de pe urma salariatilor si angajatorilor din mediul privat.

Salariul minim, contestat de o parte din mediul de afaceri

Cresterea salariului minim cu incepere din 1 ianuarie 2015 va accentua somajul si munca la negru, opineaza 33 de cadre universitare, economisti, antreprenori si specialisti in fiscalitate intr-o scrisoare deschisa adresata ministrului Muncii.

Masura cresterii salariului minim este distructiva pentru economie si afecteaza bunastarea celui mai sarac segment al fortei de munca, spun semnatarii scrisorii. Aceasta deoarece „salariul minim" ar institui o prohibitie, impiedicand angajatorii sa colaboreze cu persoanele slab calificate, precum tinerii fara experienta, in situatia in care productivitatea muncii acestora este inferioara salariului stabilit in mod artificial prin lege. „in consecinta, fixarea unui nivel minim al salariilor mai sus decat cel determinat de realitatea economica duce la descurajarea cererii de munca (din partea angajatorilor), la cresterea somajului si a economiei subterane", se arata in scrisoare.

Cresterea salariului minim ii va lovi pe „intreprinzatorii si companiile care ofera de lucru oamenilor fara calificari deosebite si care vor descoperi ca trebuie sa cheltuiasca mai multi bani din buzunar pentru a-si mentine activitatea", spun autorii scrisorii.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii