ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-08-2015, ora 08:43

SALARIILE angajatilor Guvernului si Presedintiei, MAJORATE cu pana la 70%

Articol de Cristian Amariei
Angajatii Guvernului si ai Administratiei Prezidentiale vor primi mai multi bani. Parlamentul a adoptat la sfarsitul lunii iunie, pe ultima suta de metri a sesiunii, o lege care prevede majorarea salariilor personalului din cadrul Presedintiei si aparatului de lucru al Guvernului cu pana la 70%.

Salarizarea personalului din cadrul Administratiei Prezidentiale si aparatului de lucru al Guvernului se stabileste la nivelul de salarizare maxim aflat in plata aferent functiilor din cadrul aparatului de lucru al Guvernului, prevede o lege aprobata de Parlament, in luna iunie.

Legea 174, prin care Parlamentul a decis majorarea salariala, a fost publicata in Monitorul Oficial pe 30 iunie, iar prevederile acesteia modifica OUG 86/2014, care stabileste masuri de reorganizare la nivelul administratiei publice centrale, scrie Mediafax.

"Salarizarea personalului din cadrul Administratiei Prezidentiale si aparatului de lucru al Guvernului se stabileste la nivelul de salarizare maxim aflat in plata aferent functiilor din cadrul aparatului de lucru al Guvernului", prevede legea aprobata de Parlament.

Aceste prevederi au facut obiectul unui amendament al PNL, depus si adoptat la Senat, care a fost camera decizionala.

Astfel, toate salariile functionarilor din Guvern si Administratia Prezidentiala au fost aduse la nivelul celui mai mare salariu, cresterea ajungand pana la 70%.

Actul normativ a intrat in vigoare la 1 iulie. Astfel, personalul din cadrul Aministratiei Prezidentiale si angajatii care isi desfasoara activitatea in cadrul Guvernului vor primi efectiv mai multi bani din august.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii