A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727672777.9084.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

SALARIILE MEDICILOR vor fi MAJORATE cu 25% din luna octombrie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-08-2015, ora 08:37

SALARIILE MEDICILOR vor fi MAJORATE cu 25% din luna octombrie

Articol de Cristian Amariei
Salariile medicilor si ale tuturor angajatilor din sistemul de sanatate vor fi majorate cu 25% din luna octombrie, a anuntat, marti, premierul Victor Ponta.

Guvernul va emite, saptamana viitoare, pe 26 august, o ordonanta de urgenta prin care salariile angajatilor din sanatate vor fi majorate, din luna octombrie, cu 25%, a precizat Victor Ponta.

"Putem de la 1 octombrie anul acesta (...) sa aplicam o crestere de 25% la salariul actual pentru tot personalul din sistemul sanitar", a spus Ponta.

Victor Ponta a atatat ca, in luna octombrie, Guvernul va face o rectificare bugetara, astfel incat salariile majorate sa se plateasca din noiembrie.

Potrivit premierului, impactul bugetar anual va fi de 1,7 miliarde de lei, iar de aceste majorari vor beneficia aproximativ 181.000 de persoane in reteaua Ministerului Sanatatii si autoriatilor publice locale si peste 13.000 de persoane din ministerele care au retea proprie de sanatate. Ponta a aratat ca, pentru anul acesta, fondurile necesare sunt asigurate.

Pe de alta parte, sindicalistii care au avut, marti, negocieri cu premierul si cu ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, au precizat ca salariile personalului din sanatate vor creste in etape, astfel incat acestea vor fi dublate pana in 2017.

Prim-vicepresedintele Federatiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat astfel ca, dupa majorarea din octombrie, vor urma altele, tot de cate 25 la suta, care vor fi aplicate in 2016 si 2017.

"Este un prim pas si in urmatorii ani vor mai fi cresteri de cate 25 la suta, pentru a dubla efectiv salariile din sistem", a declarat Marius Sepi.

Sindicalistii au discutat cu ministrul Sanatatii, dupa intalnirea de la Guvern privind majorarea salariilor in sistemul sanitar, surse oficiale spunand ca ar fi fost analizata o posibila majorare cu 25 la suta a veniturilor angajatilor din sanatate.

Discutiile care au avut loc marti la Guvern, pe tema propunerilor de majorare a salariilor medicilor, la care au participat premierul Victor Ponta si ministrii Sanatatii, Finantelor si Muncii, s-au incheiat, dupa aproximativ o ora, surse guvernamentale afirmand ca o crestere a salariilor este posibila din octombrie.

Sursa: rtv.net
     
Tag-uri: salarii, medici, majorare
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii