A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727672789.1559.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

S-a stabilit cand primesti CARDUL care inlocuieste tichetele de masa
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-11-2013, ora 16:39

S-a stabilit cand primesti CARDUL care inlocuieste tichetele de masa

Articol de Cristian Amariei

Angajatorii vor putea putea acorda salariatilor, din februarie 2014, tichete de masa in format electronic, sub forma unor carduri care vor functiona ca un portofel electronic, se arata intr-un act normativ publicat recent in Monitorul Oficial.

In momentul de fata tichetele de masa pot fi distribuite doar pe suport hartie, insa potrivit noilor dispozitii angajatorii vor putea opta pentru forma in care sunt emise tichetele, pe hartie sau in format electronic, potrivit AvocatNet.ro.

Conform Legii nr. 291/2013, tichetele de masa in format electronic sunt bonuri de valoare pe suport electronic si sunt destinate exclusiv acordarii alocatiei individuale de hrana a a salariatilor.

Aceste tichete vor fi emise sub forma unui card, care insa nu va avea caracteristicile asemanatoare cardului bancar, pentru ca nu va fi permisa retragerea de numerar.

In forma initiala a proiectului de lege, se preciza ca tichetul eletronic ar fi fost valabil daca ar fi respectat reglementarile Bancii Nationale a Romaniei (BNR) privind instrumentele de plata electronica.

Insa in varianta publicata in Monitorul Oficial nu mai figureaza aceasta prevedere care stabilea valabilitatea tichetului electronic, fiind eliminata de Comisia pentru munca si protectia sociala din Camera Deputatilor. Comisia a explicat ca tichetele de masa pe suport electronic nu constituie carduri obisnuite, intrucat anumite functii pe care le au cardurile vor fi eliminate, pentru a corespunde scopului lor limitat.

Spre deosebire de tichetele de masa pe suport hartie, care nu permit acordarea restului de bani la achizitionarea unor produse a caror valoare este mai mica decat valoarea nominala inscrisa pe tichet, tichetele electronice au un alt regim de utilizare.

Conform legii care se va aplica din februarie 2014, debitarea sumelor corespunzatoare produselor alimentare solicitate de salariat, in cazul tichetelor de masa pe suport electronic, se va realiza la valoarea respectivelor produse alimentare.

Salariatul are obligatiasa restituie angajatorului, la finele fiecarei luni, precum si la incetarea contractului individual de munca, valoarea corespunzatoare tichetelor de masa pe suport electroniv neutilizate, se mentioneaza in documentul citat.

Mai multe pe AvocatNet.ro.

Foto: blog.unibulmerchantservices.com

     
Tag-uri: card, tichete, angajati
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii