ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-11-2015, ora 10:48

S-a schimbat schimbarea Codului Fiscal: Impozite de trei ori mai mari pentru PFA decat pentru microintreprindere

Articol de Cristian Amariei
Pentru noul Cod Fiscal, clasa politica de la stanga la dreapta sau de la dreapta la stanga, indiferent unde te-ai aseza, si-a dat mana pentru a adopta un document numit de autoritati ca fiind unul foarte bun. Prin urmare, e musai sa-l modificam!

Prin recentul proiect de ordonanta de urgenta sunt modificate 45 de articole din noul Cod Fiscal, circa 10% daca ne raportam la cele aproximativ 500 de articole ale acestei legi.

Desigur, se remarca doua modificari foarte importante pentru mediul de afaceri, de calibrul societatilor mici si mijlocii, respectiv:

a) aplicarea cotei de 5% pentru impozitul pe venitul din dividende distribuite catre persoanele fizice, inclusiv pentru venitul din dividende distribuite persoanelor juridice romane, ce nu se incadreaza in conditiile generale de scutire;

Aceasta masura vine fara a fi introdusa din anul 2016 contributia obligatorie de 5,5% pentru asigurarile de sanatate la veniturile din dividende distribuite persoanelor fizice. Practic, in cazul in care acest proiect va fi adoptat in forma propusa, contributia la sanatate de 5,5% pentru veniturile din dividende incasate de persoana fizica nu se plateste decat daca dividendul este singurul venit al perioadei respective.

Daca persoana fizica realizeaza in perioada incasarii dividendului si alte venituri supuse contributiei de sanatate, cum ar fi veniturile realizate ca salariat sau veniturile realizate ca urmare a practicii unei activitati independente sau profesii libere, nu se datoreaza contributie la sanatate pentru aceste venituri din dividende.

b) se pastreaza in continuare in legislatie transpunerea directivelor comunitare prin care platile de dividende de la societati din Romania catre societati din alte state membre sunt scutite de impozit pe dividend, daca persoana juridica ce incaseaza dividendul din celalalt stat membru este platitoare de impozit pe profit in statul respectiv sau si detine mai mult de 10% din capitalul social al societatii romanesti pe o perioada mai mare de 1 an;

Continuarea aici
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii