ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-02-2016, ora 16:08

S-a lansat o aplicatie care te ajuta sa masori tensiunea arteriala

Articol de Madalina Irimia
Societatea Romana de Cardiologie a creat un Program de Autodiagnostic al Hipertensiunii arteriale. Acest program se bazeaza pe o platforma online originala realizata de medici cardiologi experimentati.

Aceasta aplicatie permite oricarui utilizator care poseda un tensiometru electronic sa isi verifice singur si in mod corect valorile tensionale, in conformitate cu ultimele recomandari ale Ghidurilor de practica medicala referitoare la hipertensiunea arteriala. Pentru aceasta, utilizatorul este indrumat indeaproape atat prin indicatii scrise cat si prin intermediul unei inregistrari video in care acestuia i se explica:

- Importanta auto-monitorizarii periodice a tensiunii arteriale;

- Importanta achizitionarii unui tensiometru validat clinic (se ofera si link-ul catre lista acestora);

- Tehnica masurarii corecte a tensiunii arteriale.

Aplicatia ofera, de asemenea, tabele preformante in care se introduc valorile inregistrarilor. Prelucrarea statistica este efectuata automat si, in urma rezultatelor obtinute, aplicatia ofera utilizatorului indicatii preformate asupra atitudinii care trebuie urmata in continuare. Aplicatia, care poate fi utilizata in mod gratuit, este extrem de prietenoasa, putand fi accesata inclusiv de pe telefoanele mobile, indiferent de sistemul lor de operare.

Sursa: eva.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii