ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-04-2012, ora 13:47

S-a lansat candela oficiala a Patriarhiei, ca sa nu mai cumpere "crestinii" candele neagreate, "de diferite culori si forme din supermarket"

Articol de Madalina Irimia

Adio candela rosie! Anul acesta, credinciosii ortodcsi vor merge la slujba de Inviere cu un nou model, ce are binecuvantarea Patriarhiei. E vorba de o candela galbena supranumita "Ajutorul tau pentru Catedrala Mantuirii Neamului".

"Cu ajutorul lui Dumnezeu si cu binecuvantarea Patriarhului Daniel", Patriarhia Romana si Arhiepiscopia Bucurestilor pun la dispozitia ortodocsilor, cu ocazia sarbatorilor de Paste, un nou model de candela. Obiectul de cult, supranumit Ajutorul tau pentru Catedrala Mantuirii Neamului, este produs de Fabrica de lumanari "Faclia Sfintilor Romani" a Arhiepiscopiei Bucurestilor, potrivit Basilica.ro.
"acest nou model de candela a fost conceput si lansat ca raspuns la nevoile credinciosilor ortodocsi". Acestia "erau nevoiti sa cumpere, din supermarket-uri sau piete, candele de diferite forme si culori, improprii cultului crestin ortodox. Unele din aceste candele de pe piata libera au lipite iconite ortodoxe, ajungand dupa ardere sa fie aruncate si profanate cu sau fara voie".

Mai mult, pe eticheta candelei se afla o reprezentare a machetei Catedralei Mantuirii Neamului, precum si cateva instructiuni de folosire pentru siguranta.
"Dupa cum se deduce si din denumirea acestor candele o parte din veniturile stranse prin vanzarea acestor lor vor fi folosite la construirea Catedralei Mantuirii Neamului. Noul model de candela este disponibil la pangarele si magazinele bisericilor din Arhiepiscopia Bucurestilor si costa 7 lei, iar o parte din veniturile stranse din vanzarea acestor candele vor fi folosite la construirea viitorului edificiu, noteaza sursa. "Credinciosii care achizitioneaza aceste candele de cult fac un gest de solidaritate ortodoxa si contribuie, precum banul vaduvei, la implinirea grabnica a unui ideal national: zidirea Catedralei Mantuirii Neamului", scrie Basilica.ro.
   

 
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii