A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832572.0282.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

S-a inventat robotul care monteaza mobila de la Ikea
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-05-2013, ora 06:25

S-a inventat robotul care monteaza mobila de la Ikea

Articol de Cristian Amariei

MIT (Massachussets Institute of Technology) a dat lovitura: doctoranzii de la prestigioasa universitate au conceput un robot capabil sa planifice montarea mobilei Ikea, anunta Journal du Net.

Prototipul nu seamana inca cu un instrument magic si nu are un design demn sa stea langa lada cu scule, dar creatorii lui spera ca va fi asa. Asa incat se va termina calvarul pentru cei care au doua maini stangi, scrie 7sur7.be.

Robotul se numeste KukayouBot si el poate monta obiectele de mobilier ale celebrei marci suedeze Ikea. Descifrarea modului de asamblare a pieselor furnizate de firma specializata in mobila in kit pune probleme multora, insa niciuna pentru KukayouBot.

Listand piesele de asamblat, robotul 'deduce' geometric cum trebuie montata mobila si, mai mult decat atat, o face. Prinde piesele, le manevreaza si le fixeaza. Pe scurt, monteaza singur o mobila, la fel ca un meserias priceput, potrivit unei logici fara gres.

Sursa: agerpres.ro

Foto: youtube.com

     
Tag-uri: robot, Ikea, montare
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii