A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1736142556.6942.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

S-a descoperit cel mai sanatos tip de paine. Previne sute de boli
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-07-2016, ora 09:15

S-a descoperit cel mai sanatos tip de paine. Previne sute de boli

Articol de Cristian Amariei
Profesorul nutritionist Zhou Weibiao de la Universitatea Nationala din Singapore a inventat painea violet. El si-a dorit sa realizeze o paine care sa aiba o textura similara celei albe, dar sa fie mai sanatoasa decat aceasta.

„Provocarea a fost daca am putea schimba formula de realizare, fara a schimba textura neteda pe care o are painea alba si pe care oamenii pe iubesc atat de mult”, a spus profesorul Zhou Weibiao.

Ingredientul special al acestui superaliment sunt antocianii din orezul negru. Pigmentul natural se gaseste in struguri, afine, prune, vinete si este bogat in antioxidanti, cu efecte benefice in prevenirea cancerului, a bolilor cardiovasculare, cerebrale, precum si a obezitatii si a diabetului zaharat. Ideea-cheie este eliberarea lenta de energie, astfel incat organsimul sa poata utiliza aceste calorii pe o perioada mai lunga de timp. Franzela rezultata a fost una cu o tenta violet, bogata in antioxidanti si fara aditivi. Antocianii au incetinit, de asemenea, rata de digestie cu 20 la suta.

Nutritionistii spun ca painea alba este facuta din faina rafinata si are o proasta reputatie pentru sanatatea umana. Potrivit lor, continutul bogat de carbohidrati ofera un indice glicemic ridicat si are un nivel relativ scazut de fibre si minerale.

Painea a fost facuta luand antociani din orez negru si infuzandu-i in compozitia pentru painea alba. Acesti antociani, care apar in mod natural in anumite fructe si legume, dau culoarea violet si actioneaza ca antioxidanti. Datorita pigmentilor naturali si altor caracteristici (solubilitatea in apa si lipsa de toxicitate), acestia sunt utilizati pentru a inlocui colorantii sintetici in industria alimentara si a bauturilor.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii