ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-11-2016, ora 10:24

S-a decis ELIMINAREA vizelor pentru cetatenii ucraineni care vor calatori in statele Uniunii Europene

Articol de Cristian Amariei
Statele membre ale Uniunii Europene au stabilit, joi, suspendarea vizelor pentru cetatenii ucraineni in cazul calatoriilor pe durate scurte in spatiul comunitar, pe baza principiului reciprocitatii, anunta Consiliul UE intr-un comunicat.

"Comitetul Reprezentantilor Permanenti (COREPER) a stabilit, in numele Consiliului UE, o pozitie privind eliminarea vizelor in relatia cu Ucraina. A fost confirmata pozitia Comisiei Europene de a li se oferi un regim fara vize cetatenilor UE pe teritoriul Ucrainei si pentru cetatenii ucraineni in spatiul UE pentru o perioada de 90 de zile intr-un interval de 180 de zile", precizeaza comunicatul.

"Decizia va intra in vigoare in momentul implementarii noului mecanism de vize", subliniaza Consiliul UE.

Pe baza deciziei de joi, Presedintia slovaca a Consiliului UE va initia negocierile cu Parlamentul European.

In contextul crizei imigratiei, Comisia Europeana a propus in luna mai modificarea mecanismului vizelor in relatia cu state precum Georgia, Ucraina, Turcia si teritoriul Kosovo. Decizia eliminarii vizelor in relatia cu Ucraina va intra in vigoare abia dupa modificarea regulamentului acordarii vizelor statelor terte.

"Sunt incantat ca decizia noastra va transmite un mesaj pozitiv in perspectiva summitului UE-Ucraina, programat pe 24 noiembrie", a comentat Peter Javorcik, ambasadorul Slovaciei, tara care detine presedintia semestriala a Consiliului Uniunii Europene.

Sursa: rtv.net
     
Tag-uri: suspendare, vize, ucraina
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii