A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719812705.3162.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Rusii rascolesc prin alimentele distruse de Putin, in timp ce Moscova e acuzata ca-si taie singura craca de sub picioare
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-08-2015, ora 09:35

Rusii rascolesc prin alimentele distruse de Putin, in timp ce Moscova e acuzata ca-si taie singura craca de sub picioare

Articol de Madalina Irimia
Imagini cu rusii rascolind printre fructele si legumele, provenite din UE si distruse de autoritati, au ajuns subiect de dezbatare aprinsa pe retelele sociale din Rusia. In timp ce presa internationala relateaza ca Moscova isi taie singura craca de sub picioare, din mandrie, distrugand tone de alimente aflate sub embargo, cativa rusi din Krasninsky, regiunea Smolensk, au fost fotografiati in timp ce culegeau de prin frunctele si legumele depozitate in zona de distrugere.
Cativa sateni au sarit sa salveze ce mai pot din piersicile distruse de autoritati, asa ca au scotocit prin muntii de piersici si rosii, stransi la marginea localitatii: legumele erau stricate, insa fructele se mai aflau in stare buna, relateaza presa locala.
Autoritatile ruse au distrus vineri cel putin 220 de tone de fructe occidentale sub embargo, continuandu-si campania de distrugere a produselor alimentare, in ciuda revoltei provocate in randul societatii civile.

In jur de 180 de tone de piersici, nectarine si struguri au fost confiscate de vamesi la frontiera cu Belarus. Cu certificate de provenienta din R. Moldova sau Turcia, fructele proveneau de fapt din UE si au fost imediat distruse, a anuntat agentia sanitara rusa Roselhoznadzor.

Aproape 40 de tone de fructe au fost de asemenea distruse dupa ce au ajuns in tara pe la frontiera cu Belarusul cu certificate false din Maroc si Ecuador, desi proveneau in realitate din Lituania, a adaugat agentia.

Pana in prezent, aceste produse, aflate sub incidenta embargoului din Rusia in replica la sanctiunile UE pe fondul crizei ucrainene, erau returnate in tara lor de origine. Dupa ce un decret al Kremlinului a intrat in vigoare joi, acestea sunt distruse de autoritati, indiferent daca au fost confiscate de la frontiera sau din magazine.
Autoritatile ruse au inceput marti prin distrugerea a 114 tone de carne de porc europeana aflata sub embargo la Samara, iar joi au distrus 319 tone de diverse alimente.

Ministrul Agriculturii din Polonia, Marek Sawick,i i-a cerut presedintelui rus Vladimir Putin sa opreasca distrugerea alimentelor relateaza europalibera.org.

Mai multe aici.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii