ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-03-2015, ora 10:02

Rusia trimite un nou convoi umanitar in estul separatist al Ucrainei

Articol de Cristian Amariei
Peste 170 de camioane din Rusia transportand aproape 2.000 de tone de ajutor umanitar au trecut joi granita cu Ucraina indreptandu-se spre regiunile separatiste proruse Donetk si Lugansk, transmite RIA Novosti.

Potrivit agentiei de presa ruse, acest nou ajutor umanitar consta in special in alimente, medicamente, materiale de prima necesitate, materiale de constructii.

Aceeasi sursa scrie ca, pentru prima data, in componenta convoiului umanitar au fost incluse si camioane cu alimente si medicamente din partea filialei din Moscova a Crucii Rosii.

De la mijlocul lunii august, Rusia a trimis in estul Ucrainei, teritoriu controlat de insurgentii prorusi, peste 25.000 de tone de ajutor umanitar, precizeaza RIA Novosti.

Agentia de presa ucraineana Unian scrie ca niciunul din convoaiele ruse nu a fost inspectat de partea ucraineana sau de Crucea Rosie si ca, de fiecare data, Ucraina a atras atentia ca, prin trimiterea acestor 'convoaie umanitare', cu un continut necunoscut si fara acordul si permisiunea autoritatilor de la Kiev, Rusia incalca legislatia ucraineana si pe cea internationala.

Surse din Consiliul ucrainean pentru Securitate si Aparare sustin ca toate aceste 'convoaie umanitare' trimise in teritoriile controlate de separatisti contin in principal arme si munitii pentru acestia.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii