ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-05-2016, ora 11:49

Rusia si-a retras foarte putine forte din Siria

Articol de Madalina Irimia
Rusia si-a retras foarte putine forte din Siria dupa anuntul facut in martie de presedintele Vladimir Putin privind retragerea partiala a trupelor sale, acestea construindu-si o noua baza avansata in apropiere de Palmira, a declarat miercuri la Bagdad, prin videoconferinta, un purtator de cuvant militar american.

'Capacitatile' militare rusesti in Siria 'sunt aproape aceleasi sau aproape identice' celor existente inaintea anuntarii retragerii partiale de catre presedintele rus, a indicat colonelul Steve Warren, purtator de cuvant al coalitiei internationale (Operation Inherent Resolve) care actioneaza impotriva gruparii Stat Islamic (SI).

Rusii 'continua sa aiba forte aeriene acolo, ei continua sa aiba forte terestre, ei continua sa aiba artilerie', a indicat colonelul Warren. 'Ei au, de asemenea, forte speciale (Spetnaz) care acorda consiliere si asistenta fortelor siriene', a adaugat el.

Dar bombardamentele aeriene rusesti sunt in prezent mai orientate impotriva jihadistilor din gruparea Stat Islamic (SI) decat impotriva grupurilor rebele care i se opun lui Bashar al-Assad, a admis colonelul Warren. 'Initial, doar o mica parte din loviturile lor vizau tinte ale SI', a declarat el. 'In ultimele saptamani, majoritatea loviturilor lor au fost indreptate mai degraba spre SI', a adaugat Warren.
Purtatorul de cuvant al OIR a confirmat ca fortele rusesti au construit o 'baza avansata' la Palmira (centru), orasul pe care fortele siriene l-au recucerit in martie de la gruparea Stat Islamic. 'Este prea devreme pentru a sti daca este vorba despre o instalare pe termen indelungat sau scurt', a precizat el. Dar aceasta confera rusilor 'un cap de pod pentru o prezenta mai stabila in regiune', a estimat colonelul.

Ministerul Apararii din Rusia negase miercuri, prin vocea purtatorului sau de cuvant, generalul Igor Konasenkov, ca Rusia ar construi o baza militara la Palmira, sustinand ca este vorba de o 'tabara provizorie de genisti' care participa la deminarea orasului antic si al suburbiilor acestuia.

Inca din aprilie, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat ca Rusia isi mentine o 'prezenta militara considerabila' in Siria.

De la declansarea revoltei impotriva regimului de la Damasc in martie 2011, razboiul a facut peste 270.000 de morti in Siria si a dus la stramutarea a milioane de persoane, provocand o criza umanitara majora in regiune si in Europa.

Coalitia internationala impotriva SI condusa de SUA bombardeaza aproape zilnic pozitiile jihadistilor in tara.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CaseyCeF,  19.03.2017 17:13

wh0cd755158 where can you buy viagra

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii