ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-11-2016, ora 09:25

Rusia isi indreapta rachetele catre SUA si NATO: „Ne forteaza sa luam masuri”

Articol de Cristian Amariei
Rusia este fortata sa ia masuri militare din cauza deciziei Statelor Unite si a NATO de a suplimenta "capacitatile ofensive" in tari central si est-europene "prin dictate de ordin economic si politic", afirma ministrul rus al Apararii, Serghei soigu, denuntand un "razboi informational".

Alianta Nord-Atlantica, dirijata de SUA, acumuleaza "capacitati ofensive" la frontierele Rusiei si Belarusului, iar Moscova este fortata sa ia masuri defensive, a declarat Serghei soigu, citat de site-ul agentiei Tass.

"Statele Unite si alte tari NATO acumuleaza potential ofensiv la frontierele vestice ale Rusiei si Belarusului, deschizand noi baze militare si extinzand infrastructura militara. Exista tentative constante de a-si impune vointa asupra altor tari prin dictate economice si politice, precum si prin forta militara.

Este in curs un razboi informational", a subliniat soigu.

"Aceste actiuni submineaza stabilitatea strategica si forteaza Rusia sa ia contramasuri de ordin defensiv, inclusiv in directia strategica vestica", a explicat oficialul rus.

Rusia a anuntat ca va organiza ample exercitii militare cu Belarusul si Serbia.

Ministrii Apararii din statele membre NATO au stabilit saptamana trecuta masuri de suplimentare a capacitatilor militare in Romania, Polonia, tarile baltice si in zona Marii Negre. Cel putin sapte state NATO vor contribui cu trupe si echipamente la efectivele Aliantei Nord-Atlantice din Romania, in timp ce militari romani vor fi trimisi in Polonia.

Moscova a avertizat ca decizia Aliantei Nord-Atlantice de a suplimenta capacitatile militare in Europa de Est, inclusiv in Romania, transforma unele tari in "linii de front" militar si risca sa afecteze echilibrul strategic european.

Sursa: gandul.info
     
Tag-uri: nato, rusia, sua, rachete
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii