ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
04-04-2014, ora 18:02

Rusia avertizeaza Romania pentru declaratii "antiruse" ale presedintelui Basescu privind Ucraina

Articol de Cristian Amariei

Rusia a avertizat, vineri, Romania, pe tema unor declaratii "antiruse" ale presedintelui Traian Basescu in legatura cu criza din Ucraina, Moscova subliniind ca o deteriorare a relatiilor nu este in folosul niciuneia dintre cele doua parti, relateaza AFP.

"Rusia a observat o serie de noi declaratii antiruse ale presedintelui Traian Basescu", afirma Ministerul rus de Externe, intr-un comunicat.

"Liderul roman a acuzat Rusia de comiterea unei “agresiuni impotriva Ucrainei” la ceremoniile de aniversare a 10 ani de la intrarea Romaniei in NATO", precizeaza Ministerul rus de Externe, adaugand ca seful diplomatiei romane, Titus Corlatean, nu a respins aceasta declaratie.

"Se poate ghici in spatele acestor atacuri intentia clara a Bucurestiului de a ignora adevaratele cauze ale crizei din Ucraina", a adaugat diplomatia rusa.

"Aceasta retorica antirusa la nivelul conducerii statului roman (...) nu este in interesul nimanui", mai arata comunicatul Ministerului rus de Externe.

Romania a denuntat, in martie, "agresiunea" rusa in Crimeea si referendumul "ilegal" care a condus la anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de catre Rusia. Presedintele Traian Basescu a pledat pentru "repozitionarea" fortelor NATO in Europa.

Sursa: mediafax.ro

Foto: arq.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii