A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830184.2621.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Rusia: Amplasarea scutului antiracheta in Romania, O INCALCARE GRAVA a acordurilor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-12-2015, ora 12:09

Rusia: Amplasarea scutului antiracheta in Romania, O INCALCARE GRAVA a acordurilor

Articol de Cristian Amariei
Amplasarea unor lansatoare americane de tip MK 41 in Romania, in cadrul scutului antiracheta, reprezinta o incalcare a Tratatului privind Fortele nucleare intermediare (INF), a declarat joi, intr-o conferinta de presa, purtatoarea de cuvant a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

"Ne-am exprimat in mod repetat punctul de vedere si estimarile privind planurile scutului antiracheta al SUA si am notat ca acestea sunt contrare masurilor de consolidare a securitatii internationale si stabilitatii", a afirmat Zaharova, citata de agentia TASS in pagina electronica.

"Cu toate acestea, SUA si aliatii lor continua sa lucreze la acest program destabilizator si periculos, iar argumentele pe care le aduc devin tot mai putin credibile", a adaugat ea.

"La 18 decembrie au fost finalizate lucrarile de constructie la Deveselu, in Romania. Dupa testarea si fixarea echipamentului, baza va intra in faza de pregatire operationala in prima jumatate a lui 2016", a precizat purtatoarea de cuvant a MAE rus. "Prin urmare, cea de-a doua etapa a abordarii adaptive privind desfasurarea elementelor scutului global antiracheta al SUA in Europa a fost incheiata", a mai spus ea.

"Sistemele verticale de lansare MK 41 fac parte din sistemul antiracheta in locul mentionat. Acestea sunt folosite de nave ale Fortelor navale americane pentru a lansa rachete de interceptare si rachete cu raza medie de actiune de tip Tomahawk", a subliniat Zaharova. "Acest lucru ne permite sa consideram prezenta lor pe teren o incalcare a prevederilor Tratatului INF de catre Statele Unite", a conchis ea.

Ministrul roman al Afacerilor Externe, Lazar Comanescu, a declarat, vinerea trecuta, capabilitatea tehnica a scutului antiracheta de la baza Deveselu, subliniind componenta defensiva a acestuia si precizand ca este un moment important pentru Romania, pentru parteneriatul strategic cu SUA si pentru NATO.

Baza, care include un radar puternic, interceptori de rachete si echipament de comunicatii, va fi operationala in 2016, pentru a oferi protectie in fata unor potentiale atacuri din partea Iranului.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii