A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719819479.2399.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Rotatia Pamantului se va incetini tot mai mult. Care este una dintre principalele cauze Fenomenul va afecta situatia climei de pe Glob
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-12-2015, ora 10:52

Rotatia Pamantului se va incetini tot mai mult. Care este una dintre principalele cauze Fenomenul va afecta situatia climei de pe Glob

Articol de Madalina Irimia
Printre efectele provocate de intensificarea fenomenului de incalzire globala se numara topirea ghetarilor. Acest proces cauzeaza, la randul sau, cresterea nivelului oceanului planetar. De curand, oamenii de stiinta au aflat ca sporirea volumului oceanelor influenteaza incetinirea rotatiei Pamantului.

Viteza cu care se roteste planeta noastra este afectata de mai multi factori, printre care modificarea comportamentului nucleului Pamantului si intensificarea mareelor. Se pare ca mai exista inca un fenomen care poate afecta procesul de rotatie a Terrei si acela este cresterea nivelului oceanului planetar.

Oamenii de stiinta sunt de parere ca asa-numita incalzire globala este provocata de activitatea omului. Fenomenul s-a intensificat mai ales in ultimii 100 de ani, odata cu dezvoltarea puternica a industriei, in timpul Primului Razboi Mondial.

O echipa de cercetatori din cadrul Universitatii Harvard a folosit simulari computerizate pentru a demonstra efectele fenomenului anterior mentionat. Rezultatele au confirmat presupunerile pe care oamenii de stiinta le-au facut. Acestia au dovedit faptul ca rotatia Terrei s-a incetinit cu cel putin 16.000 de secunde (aproximativ 4,5 ore) din anul 500 i.Hr. si pana astazi.

Din cele 4,5 ore, specialistii cred ca incetinirea rotatiei cu 1,5 ore se datoreaza cresterii nivelului oceanului planetar. Timpul masurat corespunde activitatii umane din ultimul secol, nefiind inclus fenomenul natural de topire a ghetarilor in cei 2500 de ani studiati.

Cotele oceanelor de pe Terra continua sa creasca, ceea ce inseamna ca rotatia planetei se va incetini tot mai mult. Desi efectele acestui fenomen nu se resimt imediat, ele se vor intensifica in timp, cauzand modificari semnificative ale climei globale.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii