ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-09-2015, ora 11:06

Romgaz, anunt de ultima ora: Livrarile de gaze naturale ar putea fi sistate. Care e perioada vizata

Articol de Madalina Irimia
Romgaz ar putea sista livrarea gazelor naturale catre Electrocentrale Bucuresti incepand cu data de 16 octombrie, in conditiile in care aceasta nu va prezenta, pana la data de 15 octombrie, un program ferm de stingere a datoriilor restante inregistrate fata de producatorul de gaze. Potrivit unui comunicat de presa, contractul de livrare gaze naturale cu societatea comerciala Electrocentrale Bucuresti va fi prelungit, pana la data de 15 octombrie 2015.

"In data de 24 septembrie 2015, Consiliul de Administratie al Societatii Nationale de Gaze Naturale 'Romgaz' — SA a aprobat prelungirea contractului de livrare gaze naturale cu societatea comerciala Electrocentrale Bucuresti SA pana la data de 15 octombrie 2015 cu mentiunea clara ca 'o posibila continuare a relatiilor contractuale dupa data de 15 octombrie 2015 se va putea realiza numai in conditiile in care SC Electrocentrale Bucuresti SA va prezenta, pana la data de 15 octombrie 2015, un program ferm de stingere a datoriilor restante inregistrate fata de SNGN ROMGAZ — SA'. In situatia nedorita, in care SC Electrocentrale Bucuresti SA nu prezinta programul mai sus mentionat, compania Romgaz se vede nevoita sa sisteze livrarea gazelor naturale catre aceasta, incepand cu data de 16 octombrie 2015'', se mentioneaza intr-un comunicat al producatorului de gaze.

Romgaz este cel mai mare producator si principalul furnizor de gaze naturale din Romania. Compania este admisa la tranzactionare pe piata Bursei de Valori din Bucuresti si a Bursei din Londra (LSE). Actionarul principal este statul roman, cu o participatie de 70%. Compania are o experienta vasta in domeniul explorarii si producerii de gaze naturale, istoria sa incepand acum mai bine de 100 de ani in 1909.

Romgaz face cercetare geologica in scopul descoperirii de noi zacaminte gazeifere, produce gaz metan prin exploatarea zacamintelor din portofoliul companiei, depoziteaza subteran gaze naturale, efectueaza interventii, reparatii capitale si operatii speciale la sonde si asigura servicii profesioniste de transport tehnologic. Incepand cu anul 2013, Romgaz si-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producator si furnizor de energie electrica.

Sursa: realitatea.net
     
Tag-uri: romgaz, sistare, gaze
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii