A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831225.2234.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Romanul din spatele Ending the Fed, site-ul de stiri false ce a contribuit la victoria lui Trump
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-11-2016, ora 10:39

Romanul din spatele Ending the Fed, site-ul de stiri false ce a contribuit la victoria lui Trump

Articol de Cristian Amariei
Creatorul Ending the Fed, un site de stiri false, cu mare impact pe Facebook inaintea alegerilor din SUA si cu un rol substantial in sustinerea lui Donald Trump la presedintie, este Ovidiu Drobota, un tanar roman de 24 de ani, fost hacker si programator web, informeaza inc.com.

In luna august, Facebook Trending Topics a prezentat o stire care pretindea ca prezentatoarea de stiri de la Fox News Megyn Kelly fusese concediata, titlul stirii fiind "BREAKING: Fox News Exposes Traitor Megyn Kelly, Kicks Her Out For Backing Hillary". Dupa reactii diverse, Facebook a inlaturat in cele din urma acest continut de pe site-ul sau cand s-a dovedit faptul ca Megyn Kelly nu fusese, de fapt, concediata.

Fara a fi descurajat, Ending the Fed, site-ul care a promovat stirea, a continuat sa publice stiri false, fara autor pe paginile sale de Facebook. Potrivit unei analize recente Buzzfeed, site-ul respectiv a fost responsabil de patru din zece subiecte false cu impact, publicate pe Facebook in timpul campaniei electorale din SUA, in cele trei luni de dinaintea alegerilor de pe 8 noiembrie. Astfel, cele patru stiri au generat in jur de 2.953.000 de reactii, iar pagina de Facebook a site-ului Ending the Fed are 350.000 de like-uri.

Omul din spatele site-ului Ending the Fed, Ovidiu Drobota, un tanar de 24 de ani, a cercetat cu atentie controversele fata de raspandirea pe Facebook a unor stiri si subiecte false precum cele pe care le-a diseminat el insusi. Contactat de Inc.com dupa ce i-a fost dezvaluita identitatea, Drobota a fost mandru de rolul sau jucat in sprijinirea lui Donald Trump si defensiv in privinta motivelor si a vreunui tip de etica.

El a admis ca Ending the Fed publica stiri de propaganda, dar considera ca acest lucru nu este deloc diferit fata de ceea ce fac zi de zi marile agentii de presa. El a exprimat ca regreta faptul ca a creat povesti si subiecte care s-au dovedit a fi false si fictive si a pretins ca scoate de pe site orice fel de stire demontata definitiv, cum ar fi povestea despre Papa Francisc care l-ar fi sustinut in campania electorala pe Trump. "Poti verifica aceste stiri", a declarat Ovidiu Drobota.

Continuarea aici
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii