A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720440928.6157.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Romanul cautat de FBI la Iasi risca 50 de ani de puscarie in SUA. Detaliile anchetei
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-03-2012, ora 11:41

Romanul cautat de FBI la Iasi risca 50 de ani de puscarie in SUA. Detaliile anchetei

Articol de Cristian Amariei

Romanul Emanuel Nicolescu, stabilit in SUA si judecat intr-un caz de violare de domiciliu cu sechestrare de persoane, a fost gasit vinovat, joi, de un tribunal federal, urmand sa primeasca o pedeapsa care poate ajunge pana la 50 de ani de inchisoare.

Procesul a durat o saptamana, iar juriul a dat verdictul joi, dupa cinci ore de deliberari.

Nicolescu, in varsta de 31 de ani, a fost gasit vinovat de tentativa de jaf, extorcare si furt calificat. Sentinta urmeaza sa fie pronuntata la 14 iunie.

In ultima zi a procesului, victima ultrajului, milionara Anne Bass, in varsta de 70 de ani, a depus marturie la tribunalul din New Haven, Connecticut, in timp ce acuzatul a refuzat sa vorbeasca.

Potrivit marturiilor victimei, la 15 aprilie 2007 trei barbati mascati cu cagule au patruns in resedinta sa din South Kent, Connecticut, au legat-o pe ea si pe partenerul sau, pictorul Julian Lethbridge si le-au cerut 8,5 milioane de dolari.

Raspunzand ca nu are bani in casa, atacatorii i-au legat pe cei doi si le-au injectat o substanta despre care au spus ca este letala, iar daca nu le spun unde sunt banii ii vor lasa sa moara. "Am fost sigura ca voi muri si ma gandeam la copiii mei", a declarat milionara in fata juratilor.

Negasind nimic, pana la urma cei trei atacatori au fugit cu o masina Jeep furata de pe proprietate, iar substanta s-a dovedit a fi inofensiva. In ancheta care a urmat, politia si FBI au stabilit ca suspectul principal in atacul de la resedinta Anei Bass este fostul administrator al proprietatii, Emanuel Nicolescu, pe care aceasta il concediase in 2006.

ADN-ul lui Nicolescu a fost gasit pe volanul masinii furate de pe proprietate si ulterior gasita abandonata intr-o parcare. Procurorii au precizat ca masina a fost achizitionata dupa ce Nicolescu fusese concediat. In privinta celorlalti doi atacatori, anchetatorii suspecteaza ca acestia ar fi doi amici ai lui Nicolescu, cu care acesta ar fi discutat frecvent la telefon in jurul datei atacului, potrivit listei de apeluri a telefonului sau mobil.

Cei doi, pe nume Stefan Barabas si Nicolae Helerea, naturalizat sub numele Michael Kennedy, sunt cautati in prezent de FBI.

Tatal lui Helerea a fost unul dintre martorii acuzarii in procesul incheiat miercuri, el confirmand ca o cutie de acordeon gasita aruncata in albia unui rau ar fi apartinut fiului sau.

Potrivit anchetatorilor, in cutia de acordeon s-au gasit mai multe obiecte, printre care cea mai importanta proba: un cutit, despre care s-a stabilit ca ar fi apartinut lui Nicolescu, un pistol de jucarie, un levier, seringi, manusi de latex si un card cu adresa proprietatii unde a avut loc jaful armat. "FBI va continua ancheta, pentru ca toti cei implicati sa fie adusi in fata justitiei", a declarat agentul special FBI Kimberly Mertz, de pe langa Biroul de Investigatii din New Haven.

In comunicatul dat publicitatii joi de Parchetul de pe langa Curtea Districtului Connecticut, care a instrumentat cazul, nu sunt mentionate numele celor doi suspecti complici, acesta fiind un semn ca cercetarile sunt inca in curs de desfasurare.

Emanuel Nicolaescu a parasit Statele Unite in octombrie 2007, dupa ce a fost contactat de FBI in faza cercetarilor preliminare, fiindu-i prelevate probe ADN.

El a negat orice implicare in atacul armat de la vila Annei Bass. Dar dupa trei ani el a decis sa se intoarca in Statele Unite, fiind arestat imediat, la sosirea pe aeroportul din Chicago, la 23 ianuarie 2011.

Potrivit anchetatorilor, el obtinuse un pasaport romanesc in timpul sederii sale in Romania, in decembrie 2010, iar autoritatile federale au fost notificate prin intermediul Homeland Security de sosirea sa.

Nascut la 9 iunie 1980 in Bucuresti, Emanuel Nicolescu a emigrat impreuna cu mama si un frate mai mare in Statele Unite, unde tatal era refugiat politic dinainte de 1989. In 2003 tatal a decedat. Nicolescu a terminat scoala in New York, a devenit cetatean american naturalizat, iar inaintea incidentului din 2007 nu a avut antecedente penale.

Sursa: stirileprotv.ro

Foto: adevarul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii