A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719815783.5634.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Romanul care castiga un milion de dolari pe an din sfaturile date liderilor lumii. I se spune Machiavelli si este unul dintre cei mai influenti oameni de pe planeta
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-01-2016, ora 10:43

Romanul care castiga un milion de dolari pe an din sfaturile date liderilor lumii. I se spune Machiavelli si este unul dintre cei mai influenti oameni de pe planeta

Articol de Madalina Irimia
Este poreclit Machiavelli, este politolog si strateg militar si se numara printre cei mai respectati si influenti oameni de pe planeta.

Nu este vorba de un american, ci de un roman pe nume Edward Nicolae Luttwak, care s-a nascut in anul 1942 in Arad, intr-o familie de evrei. A fost crescut in Italia si Anglia. A urmat cursurile scoalii primare din orasul Palermo, dupa care a emigrat in Anglia. Aici a absolvit Carmel College si Quintin Grammar, iar in 1964 a obtinut o diploma de analist economic a facultatatii London School of Economics.

Dupa ce a lucrat la Londra, Paris dar si Ierusalim, s-a mutat in Statele Unite in 1972 pentru a-si continua studiile post-universitare la Universitatea Johns Hopkins, unde a obtinut un doctorat in 1975. incepand cu anul 1975 devine profesor asociat la Universitatea Georgetown si la Centrul pentru Studii Strategice si Internationale din Washington.

A fost consultant rand pe rand al Secretarului de Stat al Apararii, al Consiliului National de Securitate, US Navy, US Air Force sau al NATO. Este omul care a dezvoltat doctrina de lupta a US Army, este persoana care a pus bazele conceptului Rapid Deployment-Force utilizat de armata americana si trupele speciale. A fost un apropiat al lui Jimmy Carter si un om pe care Regan l-a respectat. Mai tarziu, Bush le-a cerut generalilor americani sa-l consulte inainte de declansarea primul razboi din Irak. A planificat alaturi de acestia strategia US Air Force de a bombarda forte irakiene in Kuveit.

Luttwak este cunoscut pentru ideile sale politice inovatoare, sugerand, de exemplu, ca incercarile marilor puteri "pentru a pune capat razboaielor regionale duce de fapt la aparitia unor conflicte de lunga durata: exemplu Siria, Irak sau Afghanistan. Cartea sa, Coup d'État: A Practical Handbook, este folosita pe post de manual obligatoriu in nenumarate colegii si universitati cu profil militar din lumea intreaga. A fost tradusa inclusiv in chineza, ebraica, japoneza sau turca.

Anual zeci de lideri influenti sau oameni obisnuiti vin pentru a-i cere cele mai ciudate sfaturi: presedintele Mexicului l-a rugat sa ofere o solutie autoritatilor locale din capitala tarii pentru a scapa de bandele de huligani si cersetori care ii sperie pe turisti. Primul ministrul al Kazahstanului a vrut sa gaseasca o modalitate de a elimina etnicii rusi dintr-un oras la granita de nord a tarii. Un guvern din Asia i-a solicitat sprijinul pentru a-i instrui pe membrii servicilor de informatii. O companie de produse chimice din Italia l-a solicitat pentru a ajuta la solutionarea unui proces legat de azbest cu o comunitate locala. Un grup de cetateni din Tonga i-au cerut sfatul pentru a scapa braconierii japonezi de delfini. Review of Books Londra i-a solicitat o carte despre genocidul armean, in timp ce o femeie din Washington DC vrea sa-l consulte intr-un proces referitor la custodia copiilor ei. Si toate acestea, potrivit lui Luttwak sunt cererile pe care le-a primit doar in ultima vreme.

Dalai Lama l-a vizitat in casa sa din Maryland, pentru ai cere sfaturi in chestiunea Chinei, iar guvernele europene i-au cerut sprijinul pentru detectarea membrilor Al Qaida. La cei 72 de ani ai sai, Edward Luttwak se ghideaza in continuare dupa mottoul care i-a adus sume considerabile: ''sa fii platit de fiecare data pentru munca prestata''. Astfel, din consilierea acordata guvernantilor din intreaga lume si din cartile sale castiga circa 1 milion de dolari pe an.

Romanul a fost subiectul unui amplu reportaj publicat de The Guardian. Jurnalistii l-au vizitat in casa lui din Maryland pentru a afla cine este romanul de 72 de ani, emigrat in America, atat de solicitat de serviciile si liderii din intreaga lume.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii