ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-11-2016, ora 10:05

Romanii nu mai sunt chiar asa de bucurosi ca am intrat in UE, dar zic mersi ca au de munca

Articol de Cristian Amariei
Desi majoritatea romanilor inca mai cred ca este un lucru bun ca Romania face parte din Uniunea Europeana, numarul entuziastilor a scazut cu 11% fata de anul trecut, semn ca nemultumirile sunt tot mai mari.

Cea mai recenta statistica a Uniunii Europene, Parlametrul 2016, arata ca doar 53% dintre romani mai cred ca este bine ca tara noastra face parte din UE, fata de 64% anul trecut.

Desi Romania se incadreaza perfect in media europeana la acest capitol, care este tot 53%, diferenta negativa de perceptie de la un an la altul a mai fost depasita doar in Grecia, unde numarul cetatenilor multumiti de apartenenta la UE a scazut cu 14% fata de 2015, pana la 31%.

Cu toate acestea, 44% dintre romani cred ca intrarea in Uniunea Europeana le-a adus noi oportunitati de munca, fata de media europeana de 30%.

Si la intrebarea "Credeti ca UE contribuie la democratia din tara voastra" romanii au aratat o parere mult mai buna decat majoritatea europenilor, 24% raspunzand favorabil, fata de media de 13% inregistrata la nivelul Uniunii.

Nu in ultimul rand, romani sunt printre cei mai optimisti europeni in legatura cu perspectivele UE: 42% considera ca lucrurile merg in directia buna in Uniunea Europeana, fata de media de 25% la nivelul UE.

In schimb, 60% dintre romani cred ca lucrurile merg intr-o directie gresita in tara lor, fata de media europeana de 58%.

Sondajul comandat de Parlamentul European a fost efectuat in perioada 24 septembrie - 3 octombrie, de Kantar Public, prin 27.768 interviuri fata in fata la nivel european, dintre care 1.006 in Romania.

Sursa: ziare.com
     
Tag-uri: romani, ue, sondaj
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii