A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832390.1271.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Romanii de la sate se conecteaza la internet
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-03-2016, ora 14:03

Romanii de la sate se conecteaza la internet

Articol de Cristian Amariei
Trei mari proiecte se afla in derulare in prezent pentru a introduce internetul la sate, iar termenele de implementare se implinesc in acest an.

Romania are printre cele mai mari viteze la internet din lume, iar majoritatea celor care au avut sansa sa calatoreasca in strainatate au remarcat imediat avantajul pe care tara noastra il are in comparatie cu multe alte tari europene.

Noua dintre primele cincisprezece orase ce au acces la cel mai rapid internet de mare viteza se regasesc in Romania, arata un raport al Bancii Mondiale, dar tara noastra se afla pe locul 23 in Uniunea Europeana in ceea ce priveste conectivitatea, iar aproape jumatate dintre gospodarii nu au un abonament la o retea de internet de mare viteza.

Autoritatile de la Bucuresti trebuie sa ia masuri pentru reducerea decalajului existent intre zonele urbane si rurale pe acest segment“, a afirmat Elisabetta Capannelli, director de tara pentru Romania al Bancii Mondiale. La data de 30 iunie 2015, romanii accesau internetul folosind 4,1 milioane de conexiuni de banda larga la puncte fixe, conform raportului Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM). Din totalul conexiunilor in banda larga la puncte fixe, 48% sunt conexiuni care permit viteze de cel putin 100 Mbps.

La ora actuala exista trei proiecte care sunt complementare pentru dezvoltarea retelelor. Unul dintre acestea este Ro-Net, care este administrat de Ministerul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala, iar un altul este un proiect oarecum similar de dezvoltare de retele locale, administrat de Ministerul Agriculturii. De asemenea, in urma licitatiei de spectru din 2012, cei care au obtinut acces in benzile de 800 MHz si 900 MHz au obligatia de a acoperi anumite localitati cu servicii cel putin la nivelul 3G. Termenul de implementare pentru acest demers se implineste in acest an. Pentru aceste proiecte complementare, toate localitatile incluse au fost extrase dintr-o singura lista si nu exista doua proiecte care sa acopere aceeasi localitate.

Mai multe pe capital.ro
     
Tag-uri: romani, internet, sat
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii