ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-06-2016, ora 11:42

Romanii asteapta 16 ore pentru procesarea cererii de inmatriculare a unei firme. In Turcia si Slovenia aceeasi procedura dureaza o ora

Articol de Cristian Amariei
Procesarea cererii de inmatriculare a unei firme sau a unei cereri de mentiuni dureaza, in medie, 16 ore in Romania, in timp ce in Belgia, Danemarca, Slovenia si Turcia durata este de o ora, se arata in „The International Business Registers Report 2016”, citat de Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), scrie Agerpres.

Tarile europene unde este inregistrata cea mai mica medie a timpului pentru procesarea unei inmatriculari sau mentiuni, respectiv o ora, sunt Belgia, Danemarca, Slovenia si Turcia. In Romania, pentru procesarea unei cereri de inmatriculare sau a unei cereri de mentiuni sunt necesare, in medie, 16 ore, spre deosebire de anul trecut, cand procesarea unei mentiuni se realiza in 32 de ore”, informeaza ONRC.

Potrivit raportului, inmatricularea dureaza, in medie, 16 ore si in Austria, Germania, Italia, Lituania si Marea Britanie.

Conform editiei din acest an, spune ONRC, datele arata ca nu este o diferenta majora intre timpul necesar inmatricularii unei firme si cel pentru operarea mentiunilor, ceea ce inseamna ca procedurile sunt oarecum similare pentru cele doua tipuri de operatiuni.

Pe de alta parte, rezultatele de anul acesta confirma tendinta inregistrata inca de anul trecut, si anume ca modalitatea de transmitere a documentelor influenteaza timpul de procesare, respectiv timpul de procesare al unei solicitari scade daca formatul este digital. Cea mai utilizata metoda pentru depunerea cererilor de inmatriculare ramane, in continuare, formatul hartie - 28,3%, urmata de variantele electronice: imagini - 16,3%, internet - 12,1% si date - 8,4%. De asemenea, studiul publicat anul acesta a scos in evidenta ca, la nivel global, informatiile de baza referitoare la profesionistii inregistrati in registrul comertului (informatii despre o anumita firma, identificarea unei firme sau a numelui acesteia) reprezinta categoria cea mai solicitata de informatii, cu un procent de 61%, pe cand informatiile despre modalitatea de inregistrare a unei firme (18%) sau legislatia in domeniu (2%) nu au prezentat la fel de mult interes”, precizeaza institutia.

Sursa: capital.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii