A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830193.228.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Romanii, DEPENDENTI de dispozitivele mobile: Tinerii isi verifica si de 200 de ori pe zi telefonul
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-09-2015, ora 12:05

Romanii, DEPENDENTI de dispozitivele mobile: Tinerii isi verifica si de 200 de ori pe zi telefonul

Articol de Cristian Amariei
Romanii sunt total dependenti de dispozitivele lor mobile. Acestia isi verifica de 200 de ori pe zi telefonul mobil. Aceasta cifra este avansata de o companie de la noi care a facut un studiu in acest sens.

Mobilitatea digitala si conectivitatea sunt tot mai importante in viata personala, dar si in mediul de afaceri, conform studiului Utilizarea dispozitivelor mobile, lansat de EY Romania. Studiul analizeaza perceptiile utilizatorilor din Romania privind durata de folosire a acestora, continutul accesat, aplicatiile descarcate, sau beneficiile pe care le asociaza utilizarii dispozitivelor mobile non-computer (smartphone, tableta, telefon mobil, phableta, smartwatch, si bratara fitness).

Utilizatorii romani poarta peste tot dispozitivele mobile cu ei, le verifica frecvent si foarte des se intampla sa utilizeze mai multe dispozitive mobile in acelasi timp. Top 3 al celor mai utilizate dispozitive mobile in fiecare zi arata ca 62% dintre utilizatorii de smartphone, 23% dintre utilizatorii de telefon mobil si 18% dintre utilizatorii de tableta folosesc aceste dispozitive mobile intre 2 si peste 6 ore/zi.

Mai mult, doua treimi dintre respondenti spun ca din momentul trezirii si pana se uita la dispozitivul mobil trec sub 30 minute. Iar pentru 29% dintre respondenti se pare ca rutina diminetii incepe cu verificarea dispozitivului mobil inainte de micul dejun si uneori chiar inainte de spalatul pe fata.

Cresterea nevoii de fi conectat se reflecta nu numai in primul lucru pe care il fac utilizatorii dimineata, dar si in frecventa cu care se uita la dispozitivele mobile in timpul unei zile. 52% dintre respondenti spun ca se uita intre de 11 si 50 de ori in fiecare zi la dispozitivele lor mobile, iar 22% se uita intre 51 si peste 200 de ori in fiecare zi. Cea mai mare frecventa de utilizare a dispozitivelor mobile – peste 200 de ori in 24 de ore – se constata la segmentul de varsta 25-35 de ani (41%). Urmatorul segment cu frecventa mare de utilizare este cel cuprins intre 45-55 de ani (26%).

Studiul EY scoate in evidenta si utilizarea unui numar mare de aplicatii, ceea ce se explica si prin categoriile diverse din care acestea fac parte: 66% dintre respondenti folosesc aplicatii din categoria business, 60% din categoria foto & video, cate 46% din categoria muzica si entertainment, cele mai coborate valori la utilizarea aplicatiilor le inregistreaza categoriile lifestyle (28%), health & fitness (25%) si sport (17%).

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii