ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-01-2016, ora 13:35

Romania vrea sa vanda obligatiuni de circa 50 miliarde de lei in 2016 si sa atraga 3 miliarde euro de pe pietele internationale

Articol de Madalina Irimia
Ministerul Finantelor Publice din Romania (MFP) estimeaza pentru acest an atragerea de finantare de trei miliarde euro de pe pietele internationale, prin programul-cadru de emisiuni de titluri de stat pe termen mediu, "Medium Term Notes" (MTN), si de 48-50 de miliarde de lei de pe piata interna, prin obligatiuni si certificate de trezorerie locale, transmite Reuters.
Obiectivul Romaniei privind finantarea externa se ridica la 4,5 miliarde de euro si, pe langa eurobonduri, va fi accesata finantare disponibila de la institutiile financiare internationale in valoare de aproximativ 1,5 miliarde de euro. in primul trimestru din 2016 ar urma sa fie emise obligatiuni locale in valoare de 14-16 miliarde de lei, a anuntat joi MFP.

Anul acesta, Romania a obtinut doua miliarde de dolari din vanzarea de eurobonduri pe 10 si 20 de ani si 36,4 miliarde de lei din obligatiuni interne.

Romania beneficiaza de un rating 'Baa3' din partea Moody's si de un calificativ 'BBB minus' de la Standard & Poor's si Fitch.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii