A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664929.7199.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Romania, tara taxelor aberante. Copiii platesc ca sa se dea in leagane, adultii dau bani pentru a intra in primarie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-03-2015, ora 12:03

Romania, tara taxelor aberante. Copiii platesc ca sa se dea in leagane, adultii dau bani pentru a intra in primarie

Articol de Madalina Irimia
In Romania exista taxe pentru orice: copiii platesc ca sa se dea in leagan, soferii, daca vor sa evite traficul, iar ca sa urce pe munte, romanii scot din buzunare alti bani. Autoritatile locale sau diferite institutii au pus bariere in fata primariilor, spitalelor si scolilor, bariere care se ridica doar contracost.

Romania este pe cale sa devina tara in care este inventata o taxa pentru fiecare poarta. Drumul pana la institutiile publice nu este ingreunat doar de birocratie, ci si de taxe.

In Romania sunt peste 350 de taxe si tarife platite catre diferite institutii ale statului. Pe langa TVA, accize, impozite pe proprietate sau taxe platite de companii si transferate apoi consumatorilor in facturi, un roman plateste cateva sute de lei in fiecare an pe diferite taxe aberante.

Nu doar turistii care vor sa se plimbe in Parcul Natural Bucegi trebuie sa plateasca o taxa de 5 lei, ci si copiii din Braila care vor sa se dea in leagane.

Renuntarea la taxa nu este o optiune.

„Ar insemna un minus in veniturile noastre ca si societate”, spune Daniela Teodoru, sef sector Agrement, Administratia Pietelor Braila.

In Bucuresti, Primaria Sectorului 2 castiga peste 12.000 de euro anual de pe urma barierei puse la intrarea in institutie. Firma care administreaza bariera are si ea de castigat si pare abonata la contractele cu edilii: din cele 15 lucrari pe care le are acum in executie, 12 sunt cu Primaria Sectorului 2.

Au solicitat acest lucru, de a mari taxa de parcare, pana acum nu s-a realizat. O sa supun atentiei Consiliului Local”, spune Cristian Lemnaru, director general ADP sector 2.

Alt drum in Bucuresti, alta taxa. Cine vrea sa intre in curtea Universitatii Politehnice trebuie sa scoata din buzunar sase lei.

Cei care tranzitau bulevardul Iuliu Maniu, din cauza aglomeratiei ajungeau in Splaiul Independentei, tranzitand Politehnica. E o taxa care sa descurajeze traficul. Cei care isi permit sa mearga cu masina la serviciu, isi permit sa suporte si alte cheltuieli”, explica Mihai Corocaescu, director general al Universitatii Politehnice din Bucuresti.

De multe ori, banii incasati isi pierd urma. Asa s-a intamplat la Constanta, cu celebra taxa de bariera incasata la intrarea in statiunea Mamaia.

Am avut o medie de incasare de 1.600.000 de lei pe an”, spune Florin Lazaroaia, seful Departamentului Juridic al Serviciului Public de Impozite si Taxe Constanta.

Taxa a functionat timp de sase ani, iar prefectul judetului a reusit suspendarea ei in instanta, in 2007.

Astfel de lucruri se intampla pentru ca, desi aceste domenii apartin statului, cei care le intretin sunt liberi sa incaseze cat vor de pe urma lor.

Sursa: digi24.ro
Foto: news-line.ro
     
Tag-uri: romania, taxe, primarie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii