ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-03-2015, ora 08:32

Romania, supusa la PRESIUNI din cauza scutului antiracheta. Ce spune seful fortelor NATO in Europa

Articol de Cristian Amariei
Comandantul fortelor NATO din Europa, generalul american Philip Breedlove, a declarat ca Romania a fost supusa presiunilor cand a devenit parte a scutului antiracheta al NATO.

Generalul Breedlove a spus duminica, in cadrul unei dezbateri organizate la Bruxelles, ca "Romania a fost supusa unor mari presiuni atunci cand a devenit parte a scutului antiracheta", in contextul in care ambasadorul rus in Danemarca, Mihail Vanin, a avertizat ca navele de razboi daneze ar putea deveni tinte pentru rachetele nucleare rusesti in cazul in care tara scandinava contribuie la scutul antiracheta al NATO in Europa.

Generalul Breedlove a subliniat ca orice tara care doreste sa se alaturie sistemului defensiv al NATO va fi supusa la presiuni politice si diplomatice si ca declaratia ambasadorului rus este "urmatorul pas" intr-o campanie impotriva tarilor care s-au alaturat sistemului antiracheta.

Sistemul antiracheta este de mult timp un mar al discordiei intre Rusia si Alianta Nord-Atlantica, din care Danemarca face parte. Moscova considera sistemul in cauza o amenintare la echilibrul strategic al continentului, in timp ce NATO a precizat ca acesta va oferi protectie impotriva asa-numitelor state paria.

Danemarca a anuntat in august ca intentioneaza sa echipeze una dintre fregatele sale cu un radar pentru a participa la sistemul antiracheta.

Ministrul danez de externe Martin Lidegaard a declarat ca remarcile ambasadorului rus Mihail Vanin au fost "inacceptabile", adaugand ca "Rusia stie foarte bine ca scutul antiracheta al NATO este defensiv si nu este indreptat impotriva sa".

Foto: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii