A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719817795.8341.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Romania solicita la Bruxelles recunoasterea situatiei exceptionale de pe piata carnii de porc
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-03-2016, ora 14:06

Romania solicita la Bruxelles recunoasterea situatiei exceptionale de pe piata carnii de porc

Articol de Madalina Irimia
Romania a solicitat la Bruxelles recunoasterea situatiei exceptionale de pe piata carnii de porc unde o serie de astfel de exploatatii nu au cereri de livrare si se afla, astfel, in imposibilitatea de a-si respecta angajamentele privind criteriile de bunastare, se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale remis, marti, Agerpres.

In context, Romania a solicitat ca acestor exploatatii sa li se poata oferi posibilitatea de a intrerupe temporar angajamentul fara ca aceasta sa genereze consecinte financiare.

"Romania a semnalat situatia deosebita in care se gasesc exploatatiile de porcine care au incheiat in cadrul PNDR 2007-2014 angajamente multianuale pentru respectarea criteriilor de bunastare. Din cauza situatiei extraordinare de pe piata carnii de porc, o serie de astfel de exploatatii neavand cereri de livrare sunt in imposibilitatea de a-si respecta angajamentele, fiind in pericol de faliment. Aceste exploatatii nu isi pot permite popularea neavand desfacere, fapt ce conduce la intreruperea angajamentului cu consecinte asupra finantarii deja primite. Astfel, Romania a solicitat ca situatia exceptionala de pe piata carnii de porc sa fie recunoscuta si sa se poata oferi posibilitatea acestor exploatatii de a intrerupe temporar angajamentul fara ca aceasta sa genereze consecinte financiare", arata comunicatul citat.

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, a participat in 14 martie 2016, la Bruxelles (Belgia), la Consiliul Uniunii Europene (Agricultura si Pescuit).

Intre subiectele aflate pe ordinea de zi cel mai important a vizat situatia pietelor.

"Intre masurile pe care Romania le considera necesare in ce priveste sectorul carnii de porc mentionam: alocarea de resurse financiare suplimentare care sa compenseze pierderile de venit suferite de producatori, relansarea mecanismului de stocaj privat si ajustarea perioadelor de implementare, lansarea unor mecanisme pentru promovarea si incurajarea exporturilor, crearea in sectorul carnii de porc, similar ca in sectorul laptelui a unui observator permanent care sa monitorizeze situatia pietei etc", subliniaza MADR.

In ceea ce priveste sectorul laptelui, Romania a solicitat adoptarea pentru anul 2016 a unor masuri similare ajutorului exceptional temporar acordat in 2015, in vederea acoperirii partiale a pierderilor de venit, modificarea legislatiei europene prin introducerea unui nou articol care sa prevada obligatia primilor cumparatori de a achizitiona un anumit procent de lapte materie prima produs la nivel local (masura fara implicatii bugetare la nivel UE), adoptarea unor masuri specifice pentru zonele montane etc.

Potrivit documentului citat, ministrul Achim Irimescu a subliniat ca inca din luna noiembrie a anului 2015 fermierii il informeaza periodic cu privire la declinul inregistrat, la pierderile suferite prin vanzarea la preturi mult sub costul de productie, inclusiv la imposibilitatea desfacerii marfii, solicitand urgent masuri adecvate, mai ales prin finantare europeana.

"Avand in vedere ca tara noastra este o 'victima colaterala' a embargoului impus de Rusia si a ceea ce se intampla pe plan international — reducerea cererii din China — au fost mentionate, inclusiv din partea Romaniei, o serie de masuri comune pentru cele doua sectoare — cum ar fi — noi ajutoare specifice de criza, cresterea sprijinului de minimis de la 15.000 euro la 30.000 euro/fermier/3 ani, au mai fost masuri care vizeaza stocarea privata si interventia la stocare, in ce priveste cresterea preturilor de interventie la lapte praf degresat si la unt — in acest caz comisarul a acceptat propunerea de dublare a cantitatilor. Apreciez ca masurile acestea ar fi binevenite pentru a reduce presiunea pe piata romaneasca", a declarat ministrul Agriculturii la Bruxelles.

Presedintia Olandei a prezentat un proiect de concluzii ale sale care includ o serie de masuri pentru cele doua sectoare.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  28.06.2017 22:48

wh0cd309793 nolvadex cheap viagra pills acyclovir

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii