ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
27-03-2013, ora 09:03

Romania risca sa piarda investitii de 4 miliarde de euro

Articol de Cristian Amariei

Guvernul va modifica legea privind acordarea de certificate verzi, pentru ca “nu poate fi distrusa industria romaneasca de dragul celei regenerabile”, motiveaza ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita.Efectul decizie: investitorii nu vor mai aduce in tara patru miliarde de euro, bani care "asteapta la granite", sustin reprezentantii Asociatiei Romane a Industriei Fotovoltaice (RPIA).

Mai exact, la aproape un an de la lansarea schemei de sprijin pentru productia energiei regenerabile, oficialii de la Bucuresti vor sa reduca pretul maxim la care certificatele verzi se tranzactioneaza pe piata romaneasca (57 de euro), fapt care i-a luat prin surprindere pe majoritatea investitorilor.

"Vom modifica legea care reglementeaza schema certificatelor verzi”, a declarat ministrul delegat al energiei, Constantin Nita, intr-o conferinta de presa. "Investitorii in energia regenerabila trebuie sa inteleaga ca suntem prinsi la mijloc” , a adaugat el, fara sa dea detalii despre momentul schimbarii sau noul pret.

Integral pe capital.ro

Foto: green-report.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii