A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719645502.8757.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Romania, "regina" suplimentelor alimentare in Europa
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-03-2013, ora 18:08

Romania, "regina" suplimentelor alimentare in Europa

Articol de Cristian Amariei

Piata de suplimente alimentare in Romania creste intr-un an cat altele in sapte: intre 2010 si 2011, saltul a fost de 24%, in conditiile in care se asteapta o crestere medie anuala de 8%, in Europa Centrala, intre 2012 si 2014, arata un raport al companiei de cercetare si consultanta PMR.

Cea mai saturata piata din acest punct de vedere este Cehia, in timp ce Romania ofera cele mai mari perspective de crestere, arata studiul. Rata de crestere anuala a pietei de suplimente din Cehia este de 3,5%, tocmai pentru ca aici este cea mai mare saturatie de astfel de produse farmaceutice.

In 2011, Republica Ceha a avut cea mai mare cifra de cheltuieli pe cap de locuitor pe suplimente alimentare (iesiri de la farmacii), dintre tarile analizate CE, in timp ce Romania a fost la celalalt capat al clasamentului. "Situatia nu se va schimba in mod semnificativ pana in 2014. Republica Ceha va ramane cea mai dezvoltate piata din regiune pe acest segment, insa cea mai atractiva piata in urmatorii trei ani in regiune, printre tarile analizate, luand in piata in crestere prognoza seama, va fi Romania", spune Agnieszka Skonieczna, Analist Senior PMR in piata farmaceutica si co-autor al raportului.

In 2012, rata de crestere pentru piata de suplimente alimentare din regiunea CE a incetinit la 7%, dar piata a depasit 1 miliard de euro pentru prima data in istorie. In total, CAGR (rata de crestere anuala compusa) pentru anii 2012-2014 va fi de 7,6%, potrivit raportului PMR.

Integral pe capital.ro

Foto: medlive.hotnews.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii